Sivas'ta, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde büyük bir halay organizasyonu gerçekleştirildi. Tarihi kent meydanında düzenlenen etkinlikte, bin 58 kişi kol kola girerek dünyanın en büyük halay halkalarından birini oluşturdu. Davul ve zurna sesleri eşliğinde dakikalarca süren halay, renkli görüntülere sahne oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, katılımcıların bir araya gelmesiyle halay uzun süre devam etti. Etkinliğin amacı, Sivas'ta pekişen birlik ve beraberliğe dikkat çekmekti.

 “DÜNYAYA KENDİMİZİ DUYURMAK İÇİN BİN ELLİ SEKİZ KİŞİ BURADA HALAY ÇEKTİK”

11 yaşındaki Batuhan Asanakut, etkinlik hakkında şu ifadeleri kullandı: "Akrabalarım davul zurnayı çaldı, ben de halay çektim. Sivas çok güzel bir şehir. Sivaslı olmaktan gurur duyuyorum. Biz her şeyimizle tanınması gereken bir şehiriz. Dünyaya kendimizi duyurmak için bin elli sekiz kişi burada halay çektik. İnşallah seneye beş bin sekiz yüz elli sekiz kişiyle halay çekeriz."

Eski sevgilisini 15 yerinden bıçaklayan sanığın savunması pes dedirtti! Eski sevgilisini 15 yerinden bıçaklayan sanığın savunması pes dedirtti!

“Emirhan Kaya ise etkinliği şöyle değerlendirdi: "Geçen sene katılamamıştım ama bu sene kendi halay ekibimle geldim. Çok estetik görüntüler oluştu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz."

Ali Nar, etkinliğin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Geçen senelerde de düzenlenmişti. Havası sert, insanı mert olan Sivas’ımız için güzel bir etkinlik oldu. İnsanlarımız mutlu oldu. Sivas’ı temsilen bin elli sekiz kişi halay çekti. İnsanlarımız geçmişini tazeledi."

Etkinlik, Sivas'ın kültürel zenginliklerini ve toplumsal bağlarını vurgulayan büyük bir coşku içinde geçti.

Kaynak: İHA