İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Mısır'dan kaçak yollarla Türkiye'ye sokulmak istenen 17 Nil timsahı ve 10 Nil varanı yakalandı. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen hayvanlar arasında, 12’si canlı, 5’i ölü timsah ve 5’i canlı, 5’i ölü varan bulunuyor.

Timsah

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Mısır'dan Türkiye’ye giriş yapan F.H. adlı şahsın valizinde yapılan arama sonucu, Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) listelerinde yer alan bu türler tespit edildi. Yapılan incelemeler neticesinde, gerekli belgeleri olmayan hayvanların Hatay’a götürülmek üzere ülkeye sokulmaya çalışıldığı anlaşıldı.

3 yaşındaki çocuğu ezen sürücü vicdan azabından boğazını keserek intihar etti! 3 yaşındaki çocuğu ezen sürücü vicdan azabından boğazını keserek intihar etti!

3 Htbow6 N Jk65Hv1Oa Oj J H A

Canlı hayvanlar, DKMP ekiplerince koruma altına alınarak güvenli bir şekilde muhafaza edilirken, olayla ilgili gerekli işlemler başlatıldı.

Kaynak: AA