Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Ağılyazı Mahallesi'nde, bahçede çalışan bir ailenin çapa motoru, demiryolu hattında meydana gelen feci bir kazada yük treninin altında kaldı.

YASAKLI BÖLGEDEN GEÇİYORLARDI

Battalgazi ilçesine bağlı Ağılyazı Mahallesi'nde meydana gelen olayda bahçesinde çalışan Orhan A., eşi Leyla ve çocukları E. ile M.’yi çapa motoruna alarak evine dönerken, hemzemin geçit bulunmayan ve geçişe yasaklı bölgede ilerlemeye başladı. Çapa motoru, Malatya'dan Elazığ istikametine giden D33003 numaralı yük treniyle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle çapa motoru yaklaşık 100 metre sürüklendi.

ANNE VE İKİ ÇOCUĞU ÖLDÜ

Olay yerinde anne Leyla A. hayatını kaybederken, baba Orhan A. ve çocuklar Esma ve Muaz A. hastaneye kaldırıldı. E. ve M. hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti. Baba Orhan A.'ın tedavisi devam ediyor.

ÇAPA MOTORU 100 METRE SÜRÜKLENDİ

Feci kazada çapa motoru yaklaşık 100 metre sürüklenirken anne Leyla A. olay yerinde hayatını kaybederken sürücü Orhan A. ile çocukları E. ve M. A. olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan çocuklar E. ve M. A. doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Baba Orhan A.'ın ise tedavisi sürüyor.

Dilan Polat: Türk Kahvesi çok farklıydı ya… Toz var böyle döküyorsun, karıştırıyorsun içiyorsun Dilan Polat: Türk Kahvesi çok farklıydı ya… Toz var böyle döküyorsun, karıştırıyorsun içiyorsun

Olay yerine AFAD, UMKE, ambulans, itfaiye ve jandarma ekipleri yönlendirildi.

Kaza yerinde TCDD tarafından konulan "Burası hemzemin geçit değildir. Geçmeye çalışma, geçmek tehlikeli ve yasaktır" yazısı dikkat çekti.

Ağılbaşı Mahallesi Muhtarı Yaşar Adak, bölgede daha önce de benzer kazaların yaşandığını belirterek, hemzemin geçidin yapılması ve alternatif yolların sağlanması gerektiğini ifade etti.

Jandarma ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlattı, Leyla A.’nın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA