Uluslararası sahnede çok sayıda madalya sahibi olan Zeynep Yetgil, kazanımlarına Paris Olimpiyat Oyunları’nda devam etmiştir.

Güçlü yapısı, rakiplerine kurduğu üstünlük ve verdiği mesajlarla Türkiye’nin en önemli sporcularından biri olan Zeynep Yetgil hakkında merak edilenleri cevaplandırdık!

Peki, Zeynep Yetgil kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte Zeynep Yetgil ile ilgili detaylar…

Zeynep Yetgil Kimdir?

Zeynep Yetgil, ulusal ve uluslararası arenada büyük başarılar elde eden Türk güreşçidir. Serbest stil güreş branşında yarışan Yetgil, ülkemizi başarıyla temsil eden önemli sporcular arasındadır. İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulübüne kayıtlı olan Yetgil, güreş sporuna olan ilgisi ve yeteneğiyle kısa sürede önemli başarılar elde etmiştir.

Zeynep Yetgil Nereli?

Türkiye’de kritik başarılara sahip olan Zeynep Yetgil, Avrupa ve Dünya sahnelerinde gösterdiği başarılı performanslar ile gençler için rol model olmaktadır. Hal böyle olunca Zeynep Yetgil’in memleketi ve nereli olduğu araştırılan konular arasına girmiştir. Peki, Zeynep Yetgil Nereli?  

Zeynep Yetgil, 10 Ekim 2000 yılında Türkiye’nin Erzurum ilinde doğmuştur.

Erzurum'un gururu olarak tanınan Yetgil, güreş sporunda elde ettiği başarılarla ülkemizi uluslararası arenada temsil etmeye devam etmektedir.

Zeynep Yetgil Kaç Yaşında?

Zeynep Yetgil’in nereli olduğuna baktıktan sonra gelin yetenekli güreşçinin kaç yaşında olduğuna bakalım. Zeynep Yetgil, 10 Ekim 2000 tarihinde doğmuştur. Zeynep Yetgil, 2024 yılı itibariyle 24 yaşındadır.

Zeynep Yetgil’in Kariyeri ve Başarıları

Zeynep Yetgil, ulusal ve uluslararası minderlerde elde ettiği başarılarla mercek altına alınan sporcular arasında başı çekmektedir. Türk sporuna önemli katkılar sağlayan ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda elde ettiği başarıyla adından söz ettiren Zeynep Yetgil’in güreş kariyerini yakından inceleyelim…

 

Zeynep Yetgil, uluslararası arenadaki ilk büyük başarısını 2018 Avrupa U23 Güreş Şampiyonası'nda elde etti. 53 kg kategorisinde Belaruslu Katsiarya Pichkouskaya'yı 6-5 mağlup ederek altın madalya kazandı. Aynı yıl Roma'da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda da 53 kiloda altın madalya ile ödüllendirildi.

2021 yılında Zeynep Yetgil, Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 53 kg kategorisinde yarıştı. İlk turda Alman rakibi Annika Wendle'yi 5-3, son 16 turunda ise Moğol sporcu Bat-Ochiryn Bolortuyaa'yı 8-2 öndeyken tuşla yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Ukraynalı Khrystyna Bereza'ya 6-3 mağlup olarak turnuvayı 7. sırada tamamladı. Aynı yıl Belgrad'da düzenlenen Dünya U23 Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

2022 yılında Zeynep Yetgil, Avrupa U23 Güreş Şampiyonası'nda 55 kg kategorisinde İsveçli Nova Bergman'ı 3-1 yenerek bronz madalya kazandı. Cezayir'de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nda 53 kg finalinde Yunan sporcu Maria Prevolaraki'ye kaybederek gümüş madalya elde etti. Konya'daki 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda ise 53 kg finalinde Özbekistanlı Shokhida Akhmedova'yı tuşla mağlup ederek altın madalya kazandı.

2023 yılında, Avrupa U23 Güreş Şampiyonası'nda Bükreş'te kadınlar 63 kg kategorisinde Ukraynalı Liliia Malanchuk'u 9-4 mağlup ederek altın madalya kazandı. Aynı yıl Zagreb'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ise bronz madalya aldı.

2024 yılında, Dünya Olimpiyat Elemeleri'nde kadınlar 53 kg mücadelesinde Özbekistanlı Shokhida Akhmedova'yı 10-0 mağlup ederek Paris'teki 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazandı. Olimpiyat Oyunları'nda, kadınlar 53 kg son 16 turunda Hindistan'dan Antim Panghal'ı 10-0 teknik üstünlükle yenerek çeyrek finale yükseldi.

Zeynep Yetgil Boyu

Serbest stil güreş müsabakalarında çok sayıda madalya kazanan Zeynep Yetgil’in boyu 1,63 metredir.

Güçlü yapısıyla rakiplerinden ayrılan Zeynep Yetgil’in kilosu ise 53 Kg’dir.

Manisa’da Yusuf Bulut adına futbol turnuvası! Manisa’da Yusuf Bulut adına futbol turnuvası!

Zeynep Yetgil Hangi Takımda Oynuyor?

Uluslararası arenada ülkemizi temsil eden Zeynep Yetgil güncel olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da oynamaktadır. Bu kulüpte elde ettiği başarılar, onun güreş sporundaki yeteneğini ve uluslararası başarılarını destekleyen önemli bir faktördür. 

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK