CHP'li Belediyelerin konser harcamalarına tepki! 2 saat için milyon liralar... CHP'li Belediyelerin konser harcamalarına tepki! 2 saat için milyon liralar...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde konuşmaya davet etmesi, kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı.

Bahçeli’nin bu açıklaması sonrasında, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhuriyetçileri ve Milliyetçileri bir araya gelmeye çağırarak, "Yerli, milli, akıllı, medeni ve namuslu olan cepheyi tahkim etmeliyiz" dedi. Bu durum, siyasi arenada yeni bir ittifak oluşturma düşüncelerini gündeme getirdi.

Milliyetçi Çatı İttifakı Gelecek Mi?

Bahçeli’nin çıkışının ardından, bazı partilerin liderlerinin “Milliyetçi Çatı İttifakı” oluşturacağına dair iddialar ortaya atıldı. Yavuz Ağıralioğlu, Hüseyin Baş, Tanju Özcan, Ümit Özdağ, Mansur Yavaş gibi isimlerin yer aldığı bir fotoğraf paylaşılarak, "Cumhuriyetçiler, Milliyetçiler birleşin" mesajı verildi. Ancak, Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, bu ittifakın henüz kesinleşmediğini ve üzerinde çalışıldığını belirtti. Karamahmutoğlu, “Böyle bir talep geliyor. Ancak bu, henüz somut bir yapı değil.” ifadesini kullandı. 

Karamahmutoğlu, son katıldığı televizyon programında “Milliyetçi Çatı İttifakı” hakkında şöyle konuştu:

"Böyle bir talep geliyor. Tabi bu fotoğraftaki haliyle değil fakat bir milliyetçi cephe veya çatı talebi var. Milliyetçi çatı ittifakı zaten bizim de üzerinde çalıştığımız bir şey. Yerel seçim döneminden bu yana üçüncü bir ittifak bloğu üzerinde çalışıyoruz. Tek tek parti isimi şu an söylemeyeyim ama yapabileceğimiz partilerle bu milliyetçi çatı ittifakını konuşuyoruz. lgi de görüyor fakat söylenen şu; daha görünen 1,5 veya 2 yıl var. Köprünün altından çok sular akar. Ancak temasta kalalım. Bu ittifak gerçekleşmesi olası, üzerinde çalışılan bir durum.

Kaynak: Haber Merkezi