Bulgaristan vatandaşları, 27 Ekim 2024 tarihinde, 2021 yılından beri süren siyasi belirsizlik ve hükümet kurma krizleri nedeniyle yedinci kez erken seçimde oy kullanmak üzere sandık başına gitti.

Manisa'nın Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesindeki Polinas Endüstri Meslek Lisesi, Akmescit Mahallesi'ndeki Cumhuriyet İlkokulu ve Şehzadeler ilçesine bağlı Karaağaçlı Mahallesi gibi yoğun göçmen nüfusuna sahip bölgelerde oy kullanımı yapıldı.

Bulgaristan'ın yurt dışındaki vatandaşlarından bazıları, oyunu dijital ortamda kullandı. Bazıları da okullara giderek sandıklara zarflarını attı.

2021 yılından buyana hükümetin kurulması için sandığa giden vatandaşlardan 84 yaşındaki Fatma Hayırseven yaşına aldırış etmeden elinde baston niyetine bulundurduğu sopanın yardımı ile geldiği Polinas Anadolu Meslek lisesinde Manisa Rumeli Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Altan Hafızismailoğlu’nun refagatında oyunu kullandı.

Görme engelli vatandaşlarda yakınlarının desteği ile oylarını kullandı.

Devlet Bahçeli’den bir çıkış daha! Devlet Bahçeli’den bir çıkış daha!

Nisan Ayında Tekrar Sandığa Gidilecek

Manisa’da Rumeli Balkan Göçmenleri Derneğinin kurucusu Mali Müşavir Mustafa Kader’de oyların sorunsuz olarak kullanılması için Karağaçlı, Akmescit ve Güzelyurt’taki sandıkları gezerek vatandaşların sandığa gitmesine öncü oldu.

Geçen seçimlere oranla katılımın oldukça düşük olduğu gözlenen seçimlerde hükümetin kurulmasının zor olacağı öngörülürken seçmenlerin 2025’in Nisan ayında bu kez 8. Kez sandığa gitmesi bekleniyor. 47 olan Türk kökenli milletvekillerinin sayısının 55’e yükselip yükselmeyeceği sandıkların açılması sonrasında sayılacak oylarla ortaya çıkacak.

Muhabir: Ahmet ÜNSAL