Bu kapsamda, SGK il müdürlükleri aracılığıyla 5 bin 500'den fazla özel işletme ile anlaşmalar yapılarak, emeklilere otelden beyaz eşyaya, terziden gözlükçüye kadar birçok alanda yüzde 5 ile 50 arasında değişen indirim fırsatları sunulacak.

Hangi Alanlarda İndirimler Geçerli?

Emekliler, yaşadıkları illerdeki anlaşmalı işletmelerden, akaryakıt istasyonlarından kafelere, giyim mağazalarından hırdavatçılara, otellerden şarküterilere kadar birçok hizmeti indirimli olarak alabilecek. İndirim oranları yüzde 5 ile 50 arasında değişiyor. Emekliler, yaşadıkları illerde hangi işletmelerin ne oranda indirim sağladığını "emekliler.gov.tr" adresinden takip edebilecek.

Özellikle Sağlık ve Temel İhtiyaçlarda İndirimler Öne Çıkıyor

SGK’nın anlaşma yaptığı özel işletmeler arasında termal oteller, optik mağazalar ve işitme cihazı satan firmalar dikkat çekiyor. Emekli vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetleri ve ürünlerde de indirimli kampanyalar uygulanacak. Özellikle termal oteller, emeklilere yüzde 50'ye varan indirimler sunuyor. Bazı belediyeler, su ve şehir içi ulaşım hizmetlerini emeklilere ücretsiz sağlarken, çocuklarına düğün yapmak isteyen emeklilere ise yüzde 30 indirim uygulanıyor.

Bankalardan Özel İndirim ve Promosyonlar

SGK, 15 bankayla anlaşma imzalayarak emeklilere özel indirim ve promosyon imkanları sundu. Ziraat Bankası, maaşını bankadan alan emeklilere Bankkart ile üye işyerlerinde çeşitli imkanlar sağlıyor. Vakıfbank ise maaşını bankaya taşıyan emeklilere 24 bin TL’ye varan ödeme ve 12 bin TL’ye varan promosyon fırsatı sunuyor. Halkbank ise Paraf Emekli kartıyla emeklilere fatura ödemelerinde, market alışverişlerinde ve sağlık harcamalarında yüzde 20 ile yüzde 50 arasında değişen indirimler sağlıyor.

Türk Telekom ve THY'den Özel İndirimler

Türk Telekom, emeklilere özel yüzde 10 indirim sunarken, Türk Hava Yolları (THY) "Türkiye Yüzyılı Emektarları" projesi kapsamında 60 yaş üzeri emeklilere yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarda yüzde 15 indirim sağlıyor. Ayrıca, TCDD de emeklilere 2024 yılı sonuna kadar YHT, anahat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim uyguluyor.

Kültür ve Sosyal Faaliyetlerde de İndirimler Var

Emekliler, yıl boyunca bakanlıklara bağlı sosyal tesislerden yüzde 15 indirimli faydalanabilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında ise 2024 yılı yaz döneminde bir ay süresince ücretsiz konaklama imkanı sunulacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı da emeklilere sinema biletlerinde yüzde 40 indirim sağlıyor.

Yeniden Refah Partisi’nden ziyaretler Yeniden Refah Partisi’nden ziyaretler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, emeklilere minnet ve saygılarını ifade ederek, "Türkiye Yüzyılı’nın kıymetli emektarlarına her türlü kolaylığı sağlayacak ve desteklerimizi sürdüreceğiz," dedi.

Kaynak: Haber Merkezi