Seneler önce hayatımıza giren bir hizmet olan 182 çağrı hattıyla hastanelerden randevu alma sistemi hala devam ediyor. Vatandaşlar hastane randevusu almak için ALO 182 hattından yararlanıyor. Fakat kimi zaman aradıklarında ulaşamadıklarına dair şikayetler oluşabiliyor. Peki, 182 neden aranmıyor? İşte detaylar…

182 Neden Aranmıyor?

Vatandaşlar, hastanelerden randevu almak için sık sık 182 numaralı hattı arıyor. Ancak, sağlık kuruluşları tarafından oluşturulan ALO 182 numaralı hatta son dönemde ulaşılamıyor. Bu durum, vatandaşların arama motorlarında araştırma yapmasına sebep oluyor.

Özellikle internet kullanımında sınırlı olan kişiler veya yaşlılar, MHRS randevu sistemi yerine ALO 182 numarasını tercih edebiliyor. Peki, 182'ye neden ulaşılamıyor?

ALO 182 hattı arayıp ulaşılamayan kişiler genellikle yaşanan yoğunluk nedeniyle iletişim kuramamaktadır. Ulaşılan verilere göre hatta ulaşılamama durumunda herhangi bir kaza veya altyapı sorunu bulunmuyor. Ayrıca, bilindiği üzere MHRS sistemi üzerinden internet aracılığıyla da hastane randevusu alınabilmektedir. 

182 Neden Aranmiyor 1

182 Neyin Numarası?

Merkezi hekim randevu sistemi; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine ALO 182 arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir.

ALO 182 hattı bu hizmetin telefon üzerinden yapılmasını sağlar.

182'den Nasıl Randevu Alınır?

182 neden aranmıyor sorusu beraberinde arandığında nasıl randevu alınır sorusunu da getiriyor. Bunun için yapılması gerekenler oldukça basit. Öncelikle ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır. 

Bağımlılıklar insanın yaşam kalitesini düşürüyor! Bağımlılıklar insanın yaşam kalitesini düşürüyor!

182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Nihayetinde istediği hastane ve bölümden randevu oluşturulur. 

182 Neden Aranmiyor 4

182'den Hangi Saatlerde Randevu Alınır?

ALO 182 günün 24 saati çalışan bir sistemdir ve randevular günün 24 saati edinilebilir. İstenilen saatte ALO 182 hattı aranabilir ve randevu oluşturulabilir. 

182 Beni Neden Arıyor?

Eğer 182 numaralı telefon sizi arıyorsa, bu durum ertesi gün için hastane randevunuz olduğu anlamına gelmektedir. Bu randevuyu 182 numaralı telefonu arayarak veya MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) sistemi üzerinden oluşturmuş olabilirsiniz.

182 numarasından gelen aramaların amacı, randevuya gidip gitmeyeceğinizi öğrenmek ve bu durumun oluşturabileceği mağduriyetleri önlemektir. 

182 Neden Aranmiyor 2

182 Randevu Onaylama

Merkezi Hekim Randevu Sistemine, oluşan mağduriyetleri gidermek amacıyla yeni bir uygulama eklendi. Bu yeni uygulamayla beraber, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar hastaların randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini sisteme bildirmesi gerekecek.

Onay işlemi de randevu alınan kanallar (MHRS) üzerinden ya da ALO 182 tarafından gelen aramaya "Onay" yanıtı verilmesiyle yapılacak.

Bu uygulamaya göre; üç gün ve daha sonrası için alınan tüm randevularda onay zorunluluğu olacak, ancak muayene tarihinden önceki iki gün içerisinde alınan randevular, otomatik olarak onaylanmış sayılacak. Örneğin 29 Nisan tarihi için 28 veya 27 Nisan’da alınan bir randevu, otomatik olarak onaylanmış kabul edilecek ve onay için aranmayacak. 

182'den Alınan Randevu Nasıl Onaylanır?

Randevu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00'ye kadar kişilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekene yeni uygulamaya göre,  "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi olmak üzere tüm kanallar üzerinden onay verilebilecek.

Randevunuzu iptal etmek istiyorsanız online olarak MHRS sistemi üzerinden giriş yaparak iptal edebilir veya ALO 182 hattını arayarak telefon üzerinden iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Eğer iptal etmek istemiyorsanız yine MHRS sistemi üzerinden veya ALO 182 hattından size gelecek çağrı ile onaylayabilirsiniz. Yeni onay sistemli ile beraber tarafınıza gönderilen sms ile de onay sağlayabilir veya iptal edebilirsiniz. 

182 neden aranmıyor sorusu çevresinde merak edilen tüm soruları sizin için yanıtladık. 

Muhabir: Özkan Çelik