Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sonuçlarının açıklanmasına saatler kaldı. MEB tarafından yayımlanan kılavuza göre, LGS tercih sonuçları bu hafta ilan edilecek. Öğrenciler ve veliler, herhangi bir lise kurumuna yerleşip yerleşemeyeceklerini merakla bekliyorlar. Peki, LGS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?

LGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlatılan tercih başvuru sürecinin 17 Temmuz'da sona erdiğini duyurdu. LGS sınav tercih sonuçlarının 22 Temmuz 2024 tarihinde, yani bugün, ilan edilmesi bekleniyor. Sonuçların, memurların mesai bitimine kadar açıklanması planlanıyor.

LGS Sonuç Sorgulama Ekranı

MEB'in yaptığı duyuruya göre, öğrencilerin yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak. Sonuç bilgileri, kaydının yapıldığı okul bilgilerini içerecek. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla yerleştirme sonuçları bildirilecek.

Kızılay ihtiyaç sahibi öğrencilere sahip çıktı Kızılay ihtiyaç sahibi öğrencilere sahip çıktı

Yerel Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Yerel yerleştirme işlemleri, okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yapılacak. Yerleştirme sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre gerçekleştirilecek. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılacak.

Öğrenciler ve veliler, LGS tercih sonuçlarını http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecekler. Yerleştirme sonuçları, kaydın yapıldığı okul bilgilerini içerecek ve SMS ile de bildirilebilecek. Yerel yerleştirme işlemleri, belirlenen kriterler doğrultusunda adil bir şekilde yapılacak. Sonuçların bugün açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin lise eğitimine hangi kurumda devam edeceği netleşecek.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK