Adana’nın Seyhan ilçesinde, 29 Ekim 2023 tarihinde 5 aylık hamile eşi Hatice Demir’i boğarak öldürdüğü iddia edilen Emrah Demir’in yargılandığı davanın duruşması yapıldı. Sanığın akıl sağlığı yerinde olarak raporlandı. Akıl sağlığının yerinde olduğu belirtilen sanık, "O gece uyuşturucu alıp geldim, evin içinde Azrail'i, 3 harflileri görüyordum. Bana muska yazılmış. Bana muska yazan büyücünün Allah belasını versin" dedi.

Ne Olmuştu?

29 Ekim 2023’te Adana’nın Seyhan ilçesinde meydana gelen olayda sanık Emrah Demir, olay gecesi eşinin yüzünü kapatarak ölümüne neden oldu. Olaydan sonra, eşinin hayatını kaybettiğini fark eden Demir, sokağa çıkarak komşularına "Galiba eşimi öldürdüm" şeklinde bağırdı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, Hatice Demir'in hayatını kaybettiğini belirledi.

"Televizyon İzleyelim Dedim Karşı Çıktı"

Gözaltına alınan Emrah Demir, ifadesinde "İşten geldikten sonra alt katta oturan annemlerle yemek yedik, sonra yukarı çıktık. Ben televizyon izlerken, eşim yatmak istediğini söyledi ve gitti. Bir süre sonra kalkıp, yanıma geldi ve uyumayacağını söyledi. Ben de 'Gel, birlikte televizyon izleyelim' dedim. Buna da karşı çıktı ve tartışma başlattı. Sonrasında ne olduğunu hatırlamıyorum" dedi. Daha sonra Emrah Demir işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'eşini kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Emrah Demir'in davasına devam edildi. Duruşmada sanık Emrah Demir, tutuklu bulunduğu odadan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Öldürülen Hatice Demir'in annesi Belgin, babası Ali Turgut ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Akıl Sağlığı Yerinde

Duruşmada mahkeme başkanı sanık Emrah Demir’in akıl sağlığının yerinde olduğunu belirtti. Duruşmada sanık, uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve tedavi edilmek istediğini belirtti.

“3 Harflileri Görüyordum”

Eşini nasıl öldürdüğünü, uyuşturucu nedeniyle tam hatırlamadığını belirten sanık Demir, şok edici açıklamalarda bulundu:

Bursa’da küçük çocuğun gözüne bıçak battı Bursa’da küçük çocuğun gözüne bıçak battı

“Uyuşturucu bağımlısı biriyim. Tedavi görmek istiyorum. Cezaevinde kafamı devamlı duvarlara vuruyorum. Kimseye zarar vermek istemiyorum. O geceyi hatırlamıyorum. Kayınvalidem, kayınpederim ben ölünceye kadar annem ve babamdır, onlara acı çektirdiğim için çok üzgünüm. Başları sağ olsun. Ölen hanımefendi eşime başsağlığı diliyorum. Eşimi öldürmemin nedeni uyuşturucu bağımlısı olmamdır. O gece uyuşturucu alıp geldiğim evin içinde Azrail'i, 3 harflileri görüyordum. Bana muska yazılmış. Bana muska yazan büyücünün Allah belasını versin.”

Hatice Demir'in annesi ve babası, sanıktan şikayetçi olarak, ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatları adliyede duruşma hakkında konuştu.

"Bu Cesareti Nereden Alıyorlar?"

Avukat Şirin Şeyma Bulut, şu ifadeleri kullandı:

"6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi kadınları yaşatır, faillere caydırıcı set olur. Kadınları ve çocukları ancak yasalarla, adil yargılamalarla koruyabilirsiniz. Buradan tüm kadınları geçtiğimiz günlerde başlattığımız 6284 sayılı seferberliğe katılmaya, şiddetsiz, eşit, özgür bir yaşamı kurmaya çağırıyoruz. Bizler adaletin sağlanması için adliyelerdeyiz. Bu cesareti nereden alıyorlar?" 

Kaynak: İHA