Aile hekimliği çalışanlarının hakları için mücadele ediyoruz! Aile hekimliği çalışanlarının hakları için mücadele ediyoruz!

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölge Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cengiz Cengisiz, böyle bir sempozyum düzenlemekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, katılan herkese teşekkür etti.  Cengisiz, “Savaşların, göçlerin, depremlerin, pandeminin olduğu dönemde, bunların gölgesinde anne bebek sağlığına odaklandık. Çünkü Tıp Fakültelerinde meslek büyüklerinden öğrendiğimiz anne bebek sağlığı önceliği birinci temel ilkemiz oldu. Ve bu ilkeye uygun olarak bağladığımız, davranış olarak sadakatimiz, düşünce olarak kabul ve kararlılığımızla sempozyuma devam etmekteyiz. Sempozyumun oluşmasında katkı sağlayan bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, Ruh Sağlığı Hastanesi’nin 450 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurguladı. Karaca, “Öncelikle sempozyumun yapıldığı Millet Çarşısının kapılarını  bilime, bilim insanlarına açarak burayı ilim yuvası haline getiren, İl Sağlık Müdürlüğümüze her alanda katkı ve desteklerini esirgemeyen, aynı zamanda bir hekim olan Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi’ye en derin saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Ruh Sağlığı Hastanemiz 450 yıllık köklü bir kurumsal geçmişe sahip. 100 yılı aşan bir süredir de bugünkü binalarında binlerce insana şifa dağıtıyor. Bölge Hastanesi konumuyla da çok önemli işlevler görüyor. Kıymetli Başhekimimiz ve çalışma arkadaşları sağlık hizmeti sunumu yanında bilimsel çabalarıyla akademik katkı sunmaya devam ediyorlar. Bu çabalarından dolayı kendilerini en içten duygularımla kutluyor ve çok teşekkür ediyorum. İl Sağlık Müdürlüğümüz olarak üniversite ile işbirliğine çok önem veriyoruz. Birlikte gerek proje bazlı gerekse bilimsel etkinlikler anlamında birçok çalışmalarımız var. Bu vesileyle de Celal Bayar Üniversitemize ve değerli yöneticilerine de teşekkür ediyorum. 2 gün sürecek sempozyum süresince aramızda olacak Ege Üniversitesinden, Katip Çelebi Üniversitesinden ve Yaşar Üniversitesinden değerli akademisyenlerimize de şükranlarımı sunuyorum. Gebelik ve doğum sonrası dönem bir kadının hayatında gerçekten çok önemli bir yer teşkil ediyor. Bu spesifik alan gelişen teknoloji ve değişen yaşam tarzları nedeniyle de giderek daha karmaşık hale gelmiş durumda. Kırılgan dönemlerinde kadınlarımızın ruh sağlıklarını daha iyi korumak, onların yanında olmak adına bu sempozyumu gerçekten çok önemsiyoruz.  Bilindiği üzere ülkelerin gelişmişlik kriterlerinin başında anne ve bebek ölümleri ön sıralarda yer alıyor. Anne ölümlerini ülke çapında ve ilimizde de çok sıkı takip ediyoruz. Perinatal Psikiyatri alanı bu vesileyle de bizleri yakından ilgilendiriyor ve sempozyumun önemini bir kat daha arttırıyor” dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Üçer, kurumlarla işbirliği içerisinde çalıştıklarını, bu tür çalışmalara destek verdiklerini kaydetti. Üçer, “Böyle önemli bir konuda sempozyum yapılmasının ayrı bir önemi var. Ayrıca bunun 3. defa düzenlemesinin ne kadar değerli sempozyum olduğunu gösteriyor. Çünkü devamlılığı olan bir durum. Bu tür bilimsel etkinliklerin yapılması ve topluma yansıması önemlidir. Gebelikte anneler sosyal ve çevresel olarak baskı altında kalıyorlar. Bunlar hep göz ardı ediliyor. Babanın desteği olmuyor. Kadın o haldeyken çocuğuna bakıyor. Bunlar çeşitli problemler oluşturuyor” dedi. Konuşmaların ardından sempozyumda paneller düzenlendi. Sempozyum, 12 Ekim Perşembe günü sona erecek.

Editör: Nuray Bozkurt