Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, geçtiğimiz günlerde Kırkağaçlı muhtarlarla yaptığı toplantıda içme suyuyla bahçe sulandığına dikkat çekerek su kullanımı artmaya devam ederse belirli bir metreküpten sonraki suyu fahiş fiyatlarla vermek zorunda kalacaklarını söylemişti.

Bugün yapılan Manisa’ya dair yeni dönem yol haritası ve hizmet politikası toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Zeyrek, ‘Suya zam söz konusu mu?’ sorusuna “hayır” yanıtı verdi.

Başkan Zeyrek, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Biz ilk 2 ton suyu 1 TL yaptık. 2 ton su insani kullanım hakkıdır. Sonraki kademlerde de yüzde 30 indirim yaptık. 4 kişilik bir ailenin ayda ortalama su tüketimi yaklaşık 10 metreküp. Biz birinci kademeyi 10 metreküpe kadar yaptık. İkinci kademe ve üçüncü kademe getirdik. Üçüncü kademenin sonu 45 metreküp. Bir aile bir aylık süreçte asla bu kadar su kullanamaz. 45 metreküpün üstü de bu indirimden faydalanıyordu. Ama sahada şunu gördüm; biz suda indirim yapınca vatandaşlarımız bağında bahçesinde domates biber ekerken, bu içme sularını kullanmaya başladı. Bu da 45 metreküp üstü olan sularda. Bu su bizim yarınlarımız. Ve yarınlara bırakacağımız en büyük emanet. Ben bunu görmezden gelirsem,  içme suyumuzla bağ bahçe sulanırsa ben yarınlarıma ve Manisa’ma ihanet etmiş olurum. Bu yüzden dolayı 45 metreküp üstü kullanımlarda evet, su fiyatlarında bir revize yapacağız. Kasım ayındaki MASKİ Olağan Genel Kurulu’muzda. Ama onun haricindeki diğer 3 kademede veya ilk 2 tonun 1 lira olmasında en ufak bir değişiklik olmayacak.”

Üzümün başkenti Saruhanlı'da festival başladı! Üzümün başkenti Saruhanlı'da festival başladı!

Kaynak: Haber Merkezi