Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa’ya dair yeni dönem yol haritası ve hizmet politikasını açıkladı. Başkan Zeyrek, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hani verdiğin sözler Ferdi Başkan! Hani verdiğin sözler Ferdi Başkan!

Manisa’da son dönemde sıkça konuşulan konular arasında yer alan Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol takımının satıldığına yönelik iddialarla ilgili sorulan soru üzerine konuşan Başkan Zeyrek, kulübün satıldığına ya da satılmadığına dair net bir cevap vermedi.  

420726275 18164201509305818 4748374089891611493 N

İşte Zeyrek’in konuya ilişkin açıklaması:

Manisa Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz dönem basketbol kulübüne tam 210 milyon TL harcamış. Basketbol, futbol gibi altyapıdan oyuncu yetiştirip para kazanılabilecek bir organizasyon değil. Bizim de bu dönemde enflasyonla birlikte 250-260 milyon TL gibi bir para harcamamız gerekiyor. Bu aslında bütçemizde olan bir para değil. Bizden önceki başkan müteahhitlere 10 liralık ihaleyi 12 liraya vererek 2 lirayı basketbola harcamayı başarı gibi sayan bir başkandı.

F78F9566 Ferdi Zeyrek

Kendi damatlarına refah ve güzel hayatlar yaşatabilmek için Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 210 milyon TL’sini harcamıştır. Ben şehrimde 147 tane köyde su yokken, 400’e yakın köyde internet ve telefon çekmezken, altyapıları yapmak yerine bu parayı basketbola harcamayı kendime yakıştıramıyorum. Benim yönetim anlayışımda böyle bir şey olmayacak.

MHP’li Akçay, Ferdi Zeyrek’i Özgür Özel’e şikayet etti! MHP’li Akçay, Ferdi Zeyrek’i Özgür Özel’e şikayet etti!

Manisa basketbol takımı tabi ki devam edecek. Etmelidir. Şehrin simgesidir. Bununla ilgili sponsorluk anlaşmaları yaptık. Bu anlaşmalar çerçevesinde Manisa Basketbol takımı devam edecek. Hem de çok iddialı bir şekilde. Ama bunun parası Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden değil, sponsorların cebinden çıkacak.

Kaynak: Spor Servisi