Diyarbakır'da berberlik yapan bir kişinin liderliğindeki dolandırıcılık çetesi, Türkiye genelinde yaklaşık bin 500 kişiyi 1.2 milyar lira dolandırdı. Nevşehir merkezli düzenlenen operasyonda 76 kişi gözaltına alındı.

50 TL Verileceği Vaadinde Bulundular

Çete, sosyal medya ve WhatsApp üzerinden gönderilen mesajlarla kurbanlarına Google Haritalar'da işletmelere yorum yapma karşılığında 50 TL kazanma vaadinde bulunarak dolandırdı. İlk görevler karşılığında ödeme yapılmasıyla güven sağlayan çete, kurbanlardan VIP üyelik adı altında para talep etti.

Çete Lideri Berber Çıktı

Nevşehir’de bir vatandaşın 259 bin 800 TL dolandırılması üzerine harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, çetenin paraları kripto borsalarına ve soğuk cüzdanlara aktardığını tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, Diyarbakır'da berberlik yapan kişinin çetenin lideri olduğu belirlendi.

Ortalık Karıştı! Bakanlık Köfteci Yusuf'u 'Listeye' Ekledi Ortalık Karıştı! Bakanlık Köfteci Yusuf'u 'Listeye' Ekledi

Fiziki Takip 16 Ay Sürdü

Yaklaşık 16 ay süren takip ve araştırmaların ardından Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Antalya ve birçok ilde 95 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

76 Kişi Gözaltında

92 şüpheliden 76'sı gözaltına alındı, yurt dışındaki 8 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal, banka kartları ve silahlar ele geçirildi.

Kaynak: İHA