Ülkü Ocakları ve MHP yöneticilerine yönelik sert açıklamalarda bulunan Ahmet Kutalmış Türkeş ile ilgili bilgileri sizin için derledik… Peki, Ahmet Kutalmış Türkeş kimdir, hangi partide? Kutalmış Türkeş, Ülkü Ocakları ile ilgili nasıl bir suçlama yaptı? Her şey bu haberde…

Ahmet Kutalmış Türkeş Kimdir?

Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, Türk siyasetçi ve iş insanıdır. Kutalmış Türkeş, 16 Ekim 1978 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamlamış ve Ekonomi alanında lisans derecesi almıştır. Ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Uluslararası Finans üzerine yüksek lisans yapmıştır. Kutalmış Türkeş, uluslararası finans piyasaları üzerine çalışmalar yapmıştır ve bu alanda deneyime sahiptir. Siyasi kariyerinde, Alparslan Türkeş Vakfı'nın kurucularından ve yönetim kurulu üyelerindendir.

Kutalmış Türkeş Hangi Partide?

Alparslan Türkeş’in oğlu Kutalmış Türkeş, TBMM 24. dönem AK Parti İstanbul milletvekilliği yapmış ve XXIV. Dönem Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Üyeliği görevinde bulunmuştur. Türkeş, AK Parti'den istifa etmiştir.

Kutalmış Türkeş’ten Ülkü Ocakları’na Tepki

Adana Ülkü Ocakları'nın İYİ Parti'nin Adana adayı Ayyüce Türkeş'i ihanetle suçlamasının ardından Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş'ten sert bir tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'i hedef alan Kutalmış Türkeş, "Sizlerin Türkeş'in evladı olması imkansız, zira Türkeş o.. çocuk yapmadı hiç! Babalarınızı aramaya devam edin, fazla uzaklara değil sizi kullanan adamlara bakın, mesela domuz suratlı Semihe, mesela Sinan'ın katili çift cinsiyetli İzzetsiz ulviye'ye" şeklinde sert ifadeler kullandı.

Ülkü Ocakları: “Kuduz Köpeklerin Sonunu Herkes Bilir”

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da tartışmaya katılarak şu paylaşımı yaptı:

"Ahmet Kutalmış denilen rezil, ahlaksız herif!.. Başbuğumuzu görmediği halde gönülden seven, davasını ve ülküsünü yaşatmak için mücadele eden ülküdaşlarımıza küfür edecek kadar aşağılıksın! Hayatın Başbuğumuzun emanetlerine hıyanet etmekle, kemiklerini sızlatmakla geçti. Başbuğumuzun soyadının arkasına sığınarak milyonlarca ülkücünün mukaddes davasına, kutsal ocağına ihanet ettin! Kuduz köpekten farkın yok! Haddini bil, salyalarını parti ve ocağımızdan öteye akıt. Dikkat et; kuduz köpeklerin sonunu herkes bilir..! Biz uyaralım da…"

Kaynak: Haber Merkezi