CHP’li Manisa Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makam odasında şoförü ve korumasıyla birlikte iki vatandaşı darp ettiği iddiasıyla sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Olayın ardından, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu sert bir açıklama yaptı.

“EN BÜYÜK SAYGISIZLIKTIR”

501 yıllık tarihi Sultan Camii’nde yaz Kur’an kursları başladı 501 yıllık tarihi Sultan Camii’nde yaz Kur’an kursları başladı

Yenişehirlioğlu, belediye başkanlığı gibi millete hizmet için değerlendirilmesi gereken ciddi bir makamın şiddetin aracı olarak kullanılmasının milletin iradesine yapılmış en büyük saygısızlık olduğunu ifade etti.

Şiddete başvurmanın, belediye başkanı olma ahlakıyla bağdaşmayan ve milletin oylarıyla bulunduğu makama yakışmayan bir davranış olduğunu vurguladı.

Açıklamasında, kapsayıcı ve kucaklayıcı olması gereken makamların güç zehirlenmesi sonucu mafyavari oluşumların karargâhı haline getirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Yenişehirlioğlu, bu tür kişilerin derhal görevlerini bırakmaları gerektiğini söyledi.

Yenişehirlioğlu, "Akılla, ahlakla, vicdan ve insanlıkla izah edilemeyecek bu kendini bilmezliği kati surette reddediyor; sürecin hukuk önünde takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz," dedi.

Manisa’yı şiddet eylemleriyle, barbarlık ve zorbalıkla gündeme getirenleri esefle kınayan Yenişehirlioğlu, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Muhabir: Özkan Çelik