Türkiye'de doğum oranlarında yaşanan düşüşe karşı alınacak tedbirler, AK Parti tarafından düzenlenecek bir çalıştayda değerlendirilecek. TÜİK verilerine göre, 2001 yılında 2,38 olan doğurganlık hızı 2023 yılında 1,51'e gerilemiş durumda. Bu düşüşe karşı yapılacak çalıştayda doğum izninin artırılması, ikinci ve üçüncü çocuklara teşvik verilmesi ve kreş veya bakım süreçlerinin maddi olarak desteklenmesi gibi konular ele alınacak.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı, doğum oranlarındaki düşüşü değerlendirmek ve buna karşı öneriler geliştirmek amacıyla 2 Temmuz'da çalıştay düzenleyecek. AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Hakkı Öztürk, TÜİK verilerinin ardından çalıştay düzenleme kararı aldıklarını belirtti. Çalıştayda nüfus artış hızındaki düşüşe karşı öneriler konuşulacak ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına sunulacak.

Öztürk, çalıştayda multidisipliner bir yaklaşımla kısa, orta ve uzun vadeli çözüm paketlerine ilişkin uygulama planları hazırladıklarını ifade etti. Bu planlar ekonomik, kültürel ve siyasal boyutları içerecek.

Yargıtay karar verdi! İnternet bağımlısı eşlere kötü haber! Yargıtay karar verdi! İnternet bağımlısı eşlere kötü haber!

Üç Temel Başlık:

  1. Doğum İzni Artırımı: Doğum izninin süresinin uzatılması.
  2. Bakım Desteği: Kadınların çalışma hayatındayken kreş veya bakım süreçlerinin maddi olarak desteklenmesi.
  3. Teşvikler: İkinci ve üçüncü çocuklara teşvik verilmesi. 

Kaynak: AA