AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in, milli futbolcumuz Merih Demiral'ın bozkurt işaretli gol sevinci üzerinden yaptığı açıklamaları ve UEFA'nın bu konudaki tavrını sert bir şekilde eleştirdi. Yenişehirlioğlu, "Milli Futbolcumuz Merih Demiral’ın gol sevinci üzerinden kabul edilemez açıklamalar yapan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, UEFA’nın skandal kararına bir anlamda çanak tutmuştur. UEFA’nın ve ilgili makamların ciddiyetten uzak, tamamen duygusal tavır ve tutumlarını reddettiğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz." dedi.

Açıklamasında, Merih Demiral'ın gol sevincinin bazı çevrelerde büyük rahatsızlık yarattığını belirten Yenişehirlioğlu, "Görünen o ki; Merih kardeşimizin gol sevinci, içeride ve dışarıda pusuda bekleyen Türk ve Türkiye düşmanlarını tek safa ip gibi dizmiş, saklanmaya çalışılan gerçek yüzleri tek tek ifşa etmiştir." ifadelerini kullandı.

Bu tür açıklamaların arkasında yatan sebepleri de değerlendiren Yenişehirlioğlu, "Bu soruşturma ve takip eden talihsiz açıklamalar; milletimizi tek yürek olarak görerek telaşlananların yüzlerce sene öncesinden miras kalan karın ağrılarına ve kuyruk acılarına biçtikleri kızıl bir kaftandır. Irkçılık ve faşizm arayanlar evvela aynaya bakmalı, sabıkalı tarihlerinin muhasebesini yapmalıdır." dedi.

Fenerbahçe 14 milyon Euro vermişti! 44 yaşında transfer oldu… Çökmüş ama futbola devam ediyor! Fenerbahçe 14 milyon Euro vermişti! 44 yaşında transfer oldu… Çökmüş ama futbola devam ediyor!

Yenişehirlioğlu, milli takımımızın başarısının bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirterek, "Kazanan Türkiye, sevinen Türk Milleti olduğunda birtakım çevrelerin bilinç altındaki buhranlı kâbuslar yeniden uyanmaktadır ve bu sebeple coşkumuza bir şekilde zincir vurulmaya çalışılmaktadır. Millî Şairimizin de ifade ettiği gibi aziz milletimize zincir vurmaya heveslenmek; cahil cesaretinden öteye geçemeyecek çelimsiz bir çılgınlıkla eşdeğerdir." ifadelerine yer verdi.

Açıklamasının sonunda milli takıma destek veren Yenişehirlioğlu, "Omuz omuza hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz! #BizimÇocuklar ile gurur duyuyoruz; sonuna kadar arkalarındayız!" dedi.

 

Kaynak: Haber Merkezi