Manisa’nın Yunusemre ilçesi Akgedik ve Osmancalı mahallelerinde çıkan orman yangınları, Orman İşletme Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla tamamen kontrol altına alındı. Ancak, yangın sırasında ortaya atılan bir iddia, bölge sakinlerini ve yetkilileri tedirgin etti.


 

Bugün öğleden sonra Akgedik TOKİ'de başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 3 helikopter, 15 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 2 dozer ile Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri yangına hem karadan hem de havadan müdahale etti. Ekipler, yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için büyük bir çaba sarf etti ve yangını tamamen söndürerek soğutma çalışmalarına başladı.


 

Aynı saatlerde, Yunusemre ilçesine bağlı Osmancalı Mahallesi'nde de başka bir orman yangını meydana geldi. Orman İşletme Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle bu yangın da kontrol altına alındı. Yangınların çıkış sebeplerinin belirlenmesi amacıyla geniş çaplı bir araştırma başlatıldı.


 

TOKİ’den Gelen Görüntü Kafaları Karıştırdı

Yangın sırasında TOKİ sakinlerinin çektiği bir görüntüde, yangın devam ederken başka bir yanda kasıtlı olarak bir yangının daha çıkarıldığı iddia edildi. Görüntülerde, bir kişi yangını başka birinin kasıtlı olarak başlattığını öne sürerken, görüntüyü çeken kişi ise kozalağın fırlaması sonucu ikinci yangının başlamış olabileceğini ifade ediyor.


 

Vatandaşlar Tedirgin

Manisa’da müftü kansere yenik düştü… Mehmet Ceyhan son yolculuğuna uğurlandı Manisa’da müftü kansere yenik düştü… Mehmet Ceyhan son yolculuğuna uğurlandı

Akgedik ve Osmancalı mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, yangınların kasıtlı olarak çıkarılmış olabileceği ihtimalinden dolayı büyük bir tedirginlik yaşadı. Bölge halkı, yetkililerden bir an önce yangınların sebebinin netleşmesini ve sorumluların bulunmasını talep ediyor. 

Kaynak: Haber Merkezi