2 Mart'taki toplantının ardından Millet İttifakı'nın halkın iradesini artık yansıtmadığını söyleyerek 6'lı masadan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifakın bugünkü son toplantısı öncesi yoğun görüşme gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün İYİ Parti Genel Merkezi'ne giderek Akşener'le bir araya geldi. İYİ Parti lideri, İmamoğlu ve Yavaş'a 'Cumhurbaşkanı Yardımcılığı' görevleri verilmesi halinde masaya döneceğini bildirdi. Akşener ile görüşen Kılıçdaroğlu, yapılan teklifi kabul etti.

CUMHURBAŞKANI DANIŞMANLARINDAN İTİRAZ

Ancak Akşener'in belediye başkanları için gündeme getirdiği 'Cumhurbaşkanı Yardımcılığı' önerisine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayhan Ogan'dan tepki geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Ayhan Ogan, İmamoğlu ve Yavaş'ın belediye başkanlıklarının yanında 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı' olmasının anayasaya aykırı olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum da sunulan formülün hukuk dışı olduğunu dile getirip, "Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez (m.127/5). Aynı kişinin hem Cumhurbaşkanı Yardımcısı hem Belediye Başkanı olması anayasanın açık ihlalidir. Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur. Halk hesabını sorar" dedi. HABER MERKEZİ 

Editör: Onur Yılmaz