Manisa’da 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla AKUT Arama Kurtarma Derneği, Manisalı gazetecileri kahvaltıda ağırladı. AKUT Manisa binasındaki kahvaltıya Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Cemiyet Yönetimi ve Manisa’da görev yapan basın mensupları katıldı.

Kahvaltı sonrasında AKUT Manisa Ekibi Lider Yardımcısı Ümit Başkaplan, sözlerine gazetecilerin bayramını kutlayarak başladı. Başkaplan, AKUT Manisa Ekip Lideri Kürşat Utku Satıoğlu’nun yurtdışında olduğunu ifade ederek selamlarını iletti. Başkaplan şunları söyledi: “Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Bizler, toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basının, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencelerin biri olduğuna inanıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Her ilerlemenin, kurtuluşun anası özgürlüktür. Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir’ ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır. Bu vesileyle, bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık ve başarılar dileriz.”

2A373E79 D9Fe 4583 940C 269538657D45

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Manisalı teğmen yorumu! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Manisalı teğmen yorumu!

AKUT’un Faaliyetleri Hakkında Bilgi Verdi

AKUT Manisa Ekibi Lider Yardımcısı Ümit Başkaplan sonrasında AKUT’un faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. AKUT’un 1996 yılında kurulduğunu ifade eden Başkaplan, “Türkiye’nin ilk arama kurtarma derneği olan AKUT, dağlarda ve diğer zorlu doğa koşullarında doğru ve etkin arama-kurtarma faaliyetleri gerçekleştirme hedefiyle kurulmuş ve hızla gerekli eğitimleri alarak talep edildiği takdirde doğal afetlerde de ilgili resmî kurumlara yardımcı olabilir hale gelmiştir. 1998 Adana-Ceyhan depreminde gösterdiği yararlılıklar nedeniyle, Bakanlar Kurulu kararıyla 19 Ocak 1999’da Kamu Yararına Dernek statüsü almıştır” dedi.

A W252804 01 800X533-1

Manisa’da 100’e Yakın Gönüllü Var

AKUT’un faaliyetlerini tamamen gönüllülük esasına yönelik sürdürdüğüne dikkat çeken Başkaplan, Manisa’da 100’e yakın gönüllünün bulunduğunu ve her türlü olumsuzlukta AKUT’un da faaliyete geçtiğini söyledi.

AKUT’a 18 yaşını dolduran her vatandaşın başvurabileceğini ifade eden Başkaplan, “Her türlü operasyonda önce kendi can güvenliğimizi almak durumundayız. Bu nedenle AKUT’a gelen gönüllü hemen operasyona çıkmıyor. Önce eğitimlerden geçmesi gerekiyor. Bu eğitimler önce teorik sonrasında da uygulamalı şekilde veriliyor. Eğer görevleri başarıyla tamamlarsa saha faaliyetlerine de katılmaya başlıyor” dedi.

A W252804 04 800X533

Başkan Filizkan’dan Teşekkür

Daha sonra söz alan Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, AKUT Manisa ekibine organizasyon için teşekkür etti. AKUT ekibinin ve gazetecilerin, medyana gelen olaylar nedeniyle sürekli iç içe olduğuna dikkat çeken Filizkan, ekibe çalışmalarında kolaylıklar diledi.

A W252804 07 800X533

Faaliyetlerle İlgili Videolar İzletildi

Konuşmaların ardından AKUT Manisa ekibinin başta 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri olmak üzere afetlerde ve kurtarma operasyonlarında yürüttüğü faaliyetlerle alakalı videolar gösterildi.

A W252804 10 800X533

Gazeteciler Duvara Tırmandı

Son olarak ise AKUT ekibinin tırmanma eğitimi yaptığı duvarda gazeteciler de temsili tırmanma eğitimi aldı.

AKUT Manisa ekibi, günün anısına gazetecilere hediye takdiminde bulundu.

A W252804 08 800X533

Muhabir: Onur YILMAZ