AKUT Arama Kurtarma Derneği Manisa Ekibi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 25. yılı anısına Yunusemre ilçesinde yer alan Atatürk Kent Park'ta bir anma programı düzenledi.

Programda, arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan teçhizatlar sergilenirken depremin yıkıcılığını gözler önüne seren bir fotoğraf sergisi yapıldı.

Ayrıca çocuklar için deprem farkındalığını artırmak amacıyla AKUT tarafından hazırlanan bir çizgi film gösterimi de sunuldu.

“DEPREM DEĞİL, BİNA ÖLDÜRÜR”

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, AKUT standını ziyaret ederek çalışmaları yakından inceledi ve AKUT Manisa Ekip Lideri Kürşat Utku Satıoğlu'ndan bilgi aldı.

Başkan Balaban, 17 Ağustos Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden vatandaşları anarak, “17 Ağustos Marmara Depremi'nin 25. yılında kaybettiğimiz vatandaşlarımız için hala yüreğimiz yanmaya devam ediyor.

Yaşanan felaketlerin yıldönümünde düzenlenen anma etkinliğe katıldık. Dileğimiz bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması. 'Deprem değil, bina öldürür' bilinciyle biz gereken önlemleri ve tedbirleri almak için elimizden gelen neyse yapmaya hazırız. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“DEPREMLE YASAMAYI ÖĞRENMEMİZ GEREKİYOR”

Polis Evi’nde güvenlik toplantısı yapıldı Polis Evi’nde güvenlik toplantısı yapıldı

Programda sergilenen arama kurtarma ekipmanları ve depremin büyüklüğünü gözler önüne seren fotoğraf sergisi katılımcılardan büyük ilgi gördü.

AKUT Arama Kurtarma Derneği Manisa Ekip Lideri Kürşat Utku Sadioğlu, “Depremle yasamayı öğrenmemiz gerekiyor. Depreme karsı hazırlıklı olmak ise ne yapılması gerekenler konusunda bilinçli olmakla başlıyor.

Deprem farkındalığını geliştirmek için buğun buradayız. 17 Ağustos Marmara depreminde tüm yitirdiğimiz canları rahmetle anıyoruz.” dedi.

Muhabir: Özkan Çelik