Aleyna Tilki tüm Türkiye tarafından tanınan ve bilinen genç bir şarkıcı. Trabzonlu anne ve Konyalı bir babanın büyük kızı olan Aleyna Tilki'nin özel hayatı merak edildiği kadar fiziksel özellikleri de oldukça merak ediliyor. Boyu ve kaç kilo olduğu da merak edilenler arasında. Türk pop müziğinin genç ve popüler ismi Aleyna Tilki hakkında merak edilenleri sizler için derledik. 

2016 yılında müzik kariyerine başlayan ve hızla yükselen Aleyna Tilki, elde ettiği başarılarla kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Geniş bir hayran kitlesine sahip olan Aleyna Tilki, zaman zaman merak ediliyor ve arama motorlarına konu oluyor. En çok merak edilenler arasında yer alan Aleyna Tilki boyu ne kadar sorusunu beraber yanıtlayalım…

Aleyna Tilki Boyu ve Kilosu

28 Mart 2000 tarihinde Konya’da dünyaya gelen genç şarkıcı Aleyna Tilki'nin boyu 1.75 cm, kilosu ise 59 kg olarak bilinmektedir.

Aleyna Tilki Instagram'da “@aleynatilkiofficial” kullanıcı adıyla yer alıyor. 3 milyon takipçiye ulaşan Tilki, sosyal medyada da aktifliğiyle dikkat çekiyor. Kendisi aynı zamanda Koç burcu. 

TRT 1 Sinyal Yok Hatası Nasıl Çözülür? Güncel TRT 1 Frekans Bilgileri TRT 1 Sinyal Yok Hatası Nasıl Çözülür? Güncel TRT 1 Frekans Bilgileri

Genç yaşta elde ettiği başarılarla dikkat çeken Aleyna Tilki, ilk şarkısıyla oldukça popüler olmuştu. Hem müzik severlerin hem de özellikle genç yaştaki kızlardan oluşan geniş kitlelerin beğenisini kazanan Tilki, gelecekte müzik listelerinde adından daha çok söz ettireceğe benziyor. Aleyna Tilki, şüphesiz Türk pop müziğinin en parlak yıldızlarından biri olarak kayıtlara geçmeye aday bir isim.

Aleyna Tilki Boyu 5

Aleyna Tilki Kimdir? Nereli?

Aleyna Tilki boyu ve kilosuyla olduğu kadar hayatıyla da merak ediliyor. 2000 yılında Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğan Aleyna Tilki, annesi Trabzon Of'lu babası ise Konya’lı olan bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

Müziğe olan ilgisini çok küçük yaşlarda keşfeden Tilki, Yetenek Sizsiniz yarışması ile boy göstermiş ve adını geniş kitlelere duyurmuştu. Yarışmada söylediği "Gesi Bağları" türküsü ile jüri üyelerinden tam not alan genç şarkıcı, halk tarafından da oldukça takdir edilmişti. Katıldığı bu yarışmadan sonra Aleyna Tilki’nin profesyonel müzik hayatı da başlamış oldu. 

Aleyna Tilki İstanbul’da büyümüş ve şu anda da Maltepe’de ikamet etmektedir. 

Aleyna Tilki Kaç Yaşında?

Aleyna Tilki boyu ve kilosu gibi fiziksel özellikleriyle merak edilmesinin yanı sıra kaç yaşında olduğuyla da zaman zaman gündem oluyor.

28 Mart 2000 yılında dünyaya gelen Aleyna Tilki, 2024 yılı itibariyle 24 yaşındadır. Genç şarkıcı tanınır olmaya başladığında ise yalnızca 15 yaşındaydı. 

Aleyna Tilki Boyu 4

Aleyna Tilki Nasıl Ünlü Oldu?

Aleyna Tilki’nin ünlü oluşu ekranlardaki bir performansına dayanıyor. İlk olarak ismini Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında Gesi Bağları’nı söyleyerek duyuran genç sanatçı daha sonra hızla popüler oldu. Performansının sosyal medyada hızla yayılmasıyla beraber albüm çalışmalarına başladı.

Ağustos 2016’da “Cevapsız Çınlama" single'ı ile Türkiye'de ses getiren bir çıkış yakalayarak oldukça popüler hale geldi. Tüm yaz boyunca her yerde duyduğumuz şarkısı genç şarkıcıyla beraber anılıyor. 

Single'ın YouTube'da yayınlanan klibi 2016'da Türkiye'de en çok izlenen video klip olma başarısını elde ederek bir yıl içinde 300 milyondan fazla izlendi. Böylece Aleyna Tilki, en çok izlenen Türkçe şarkı klibi unvanını yakaladı. Şarkı ise MusicTopTR Resmî Listesi’nde 2 numaraya kadar yükselmeyi başlardı. 

Temmuz 2017'de ilk solo single'ı olan "Sen Olsan Bari"yi yayınladı ve yayınlanır yayınlanmaz Türkiye'de aynı listede 1 numara oldu. 

Son dönemde başarılı çıkışını sürdüren Aleyna Tilki, bir Yıldız Tilbe eseri olan “Yalnız Çiçek” şarkısını yeniden yorumladığında da oldukça takdir edildi. Şarkının orijinali Youtube’da 574.501 kez izlenirken, Aleyna Tilki’nin yorumladığı versiyonu sadece iki ayda 125.348.892 kez izlenerek büyük bir başarı yakaladı. 

Aleyna Tilki Ailesi

Genç pop şarkıcısı Aleyna Tilki'nin yanında sıkça gördüğümüz annesi Havva Öztel özel bir okulda müdür yardımcısı olarak çalışıyor. Babası Mehmet Tilki ise kızı gibi müzikle ilgileniyor.

Mehmet Tilki ile Havva Öztel çifti yıllar önce boşanma kararı almışlar ve yıllarını ayırmışlardır. Aleyna Tilki’nin Ayça Tilki isimli bir kız kardeşi bulunuyor. 

Aleyna Tilki Boyu 3

Aleyna Tilki Şarkıları 

Aleyna Tilki kendi şarkılarının yanı sıra bilindik besteleri yeniden seslendirmesiyle de beğeni toplamaktadır.

Aleyna Tilki’nin en bilinen şarkıları ise şu şekildedir:

  • 2017- Sen Olsan Bari
  • 2019- Nasılsın Aşkta
  • 2020 -Yalan
  • 2020 - Bu Benim Masalım
  • 2021- Retrograde
  • 2021 - Sır
  • 2021 - Real Love
  • 2022 - Real Love (Valentino Khan Remix)
  • 2022 - Real Love (Shelco Garcia & Teenwolf Remix)
  • 2022 - Sen Affetsen Ben Affetmem
  • 2022 - Take İt or leave it
  • 2022 - Aşk Ateş
  • 2022 - Tanırım İntiharı

Muhabir: Özkan Çelik