Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek, AK Parti'nin tüm kademelerinde gereken adımları atacaklarını ifade etti. "Bir önceki yerel seçimlere kıyasla oy oranları ve belediye sayısında ortaya çıkan negatif sapmayı göz ardı etmiyoruz. Milletimin AK Parti’den talepleri gerçekleşene kadar tüm kademelerde gereken adımları atmaya devam edeceğiz" dedi.

Kayseri'de Gergin Gece

Kayseri’de yaşanan olaylar hakkında da konuşan Erdoğan, "Toplumda yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz. Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı olayların sebeplerinden biri muhalefetin bu zehirli söylemleridir" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, vandallığın ve sokakların ateşe verilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Siyasi kazanım uğruna nefret siyasetine tevessül edilmesini acizlik olarak görüyoruz" dedi.

Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy hayatını kaybetti Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Gürsoy hayatını kaybetti

Yerel Seçim Değerlendirmesi

Erdoğan, AK Parti’nin yerel seçimlerde elde ettiği başarıları ve eksiklikleri değerlendirdi. "31 Mart'ta seçim yapılan 1393 belediyenin yüzde 54,6'sını önümüzdeki 5 yıl boyunca Cumhur İttifakı yönetecektir. Hatay'ın 10 yıllık fetret devrinin sona ermesinden ayrıca mutluluk duyduk" dedi. Ayrıca, muhalefetin ucuz popülizme dayanan kampanyalar yürüttüğünü ve seçim sonrasında vaatlerini yerine getirmediğini belirtti.

 

Kaynak: AA