Vestel’den dev ortaklık… Şirketin CEO’su açıkladı Vestel’den dev ortaklık… Şirketin CEO’su açıkladı

Kuyumcular, altın fiyatlarının hızla artması sonucu işlerin durma noktasına geldiğini ifade etti. Artan faiz oranlarının piyasada olumsuz bir hava yarattığını ve bu durumun altına olan talebi azalttığını belirten kuyumcular, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle altından uzaklaştığını dile getirdi.

Özellikle son dönemdeki fiyat artışlarının, altın piyasasını ciddi şekilde durgunlaştırdığına dikkat çeken kuyumcu esnafı, bu durumun düğünlerde bile çeyrek altın alınmasını zorlaştırdığını vurguladı.

ALTIN FİYATLARINDA REKOR BEKLENTİSİ

Kuyumcu esnafı, altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde daha da artabileceğini öngörüyor. Kuyumcular, dünya genelinde yaşanan ekonomik belirsizlikler ve savaşlar nedeniyle altının gram fiyatının 4.000 TL’ye kadar çıkabileceğini belirtti.

Şu anda çeyrek altının fiyatının 4.650 TL, 22 ayar altının gramının ise 2.626 TL civarında olduğunu ifade eden uzmanlar, bu yükselişin devam edeceğini ve vatandaşların altın alırken zorlanmaya devam edeceğini söyledi.

ALTIN EN GÜVENLİ YATIRIM ARACI

Kaplan, altının uzun vadede en karlı yatırım aracı olduğunu belirterek, vatandaşlara altın alımı yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Yastık altında para biriktirmek yerine altın biriktirilmesini tavsiye eden kuyumcular altının her zaman değer kazanan bir yatırım aracı olduğunu vurguladı. Özellikle işçiliği olmayan altınların tercih edilmesi gerektiğini belirten kuyumcular, “Bugün altın yüksek ama yine de bugün yarından daha iyidir" diyerek, altının yükselmeye devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi