Dev firmadan kötü haber… İflas başvurusu yaptı! Dev firmadan kötü haber… İflas başvurusu yaptı!

Almanya merkezli finans devi Commerzbank, 2024 yılının sonu için ons altın fiyatı tahminini 2.500 dolara yükseltti. Commerzbank analistleri, altının 2025 ortasına kadar 2.600 dolara kadar yükselebileceğini öngörüyor. Bu tahminin arkasında, ABD'de açıklanan son ekonomik veriler ve piyasa koşulları yatıyor.

ABD'de bu hafta açıklanan enflasyon verileri, fiyat baskılarının hafiflediğine işaret ederken, perakende satış verileri tüketici harcamalarının güçlü kalmaya devam ettiğini ortaya koydu. Bu durum, altının ons fiyatının yükseliş eğiliminde hareket etmesine neden oldu. Şu anda altının ons fiyatı 2.455 dolardan işlem görüyor.

Güçlü perakende satış verileri ve işsizlik maaşı başvurularındaki düşüşün ardından, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında 25 baz puanlık faiz indirimine gitme olasılığı, 50 baz puanlık faiz indirimine gitme ihtimalinin önüne geçti. Bu gelişmeler, ABD ekonomisindeki resesyon korkularını hafifleterek piyasalardaki risk iştahını artırdı.

Commerzbank’ın güncellenmiş altın fiyat tahminleri, bu makroekonomik veriler ışığında yapılan piyasa analizleri ve öngörüler doğrultusunda belirlendi. 

Kaynak: Haber Merkezi