Altın piyasasında dalgalanmalar devam ederken, uzmanlar yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Özellikle ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz indirimi yapacağı beklentisiyle altın fiyatlarının yükselmesi bekleniyor. Uzmanlar, yıl sonuna kadar altın ve gümüş piyasalarında yaşanacak değişimlerle ilgili önemli öngörülerde bulundu.


Altın ve para piyasaları uzmanları, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapacağı beklentisinin altın fiyatlarını tarihi zirvelere taşıyabileceğini belirtiyor. Yıl sonuna kadar gram altın için 3000 ila 3500 lira arasında bir fiyat hedefi öngörülüyor. Bu, altın yatırımcıları için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Dev firmadan kötü haber… İflas başvurusu yaptı! Dev firmadan kötü haber… İflas başvurusu yaptı!

Ancak yılın geri kalanında önemli fiyat dalgalanmalarının yaşanması bekleniyor. Ani yükselişlerin ardından şok düşüşlerin olabileceğini, bu nedenle kısa süreli düşüşlere aldanmamak gerektiği vurgulanıyor. Uzun vadede altının yükseliş trendini sürdürmesi öngörülüyor.

Uzmanlar, yılın son çeyreğinde gümüş fiyatlarının artabileceğini belirterek, "En Son Gülen Gümüş Olur" sözünü hatırlatıyor. Bu bağlamda, gümüşün da önemli bir yatırım aracı olabileceği ifade ediliyor. Eylül ayında altın almayı düşünenlerin bu hafta kararlarını vermeleri öneriliyor. Uzmanlar, emtia piyasasında yaşanacak hızlı gelişmeler nedeniyle yatırımcıların hazırlıklarını tamamlamalarının ve varlıklarını şimdiden bir kenara koymalarının önemini vurguluyor.

 

Kaynak: Haber Merkezi