Ünlü piyasa uzmanı Hatice Kolçak, yeni haftada piyasaların rekor bir düşüşle karşı karşıya kalabileceğine işaret etti. Geçtiğimiz haftalarda piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, yatırımcıların dikkatini çekmiş ve varlıklarını yeniden değerlendirme eğilimine itmişti. 

ABD'deki resesyon endişeleri ile birlikte İran ve İsrail arasındaki gerilimin de etkisiyle küresel piyasalar, tarihi düşüşlerle sarsıldı. Piyasalardaki bu düşüşün temel nedenlerinden biri olarak, ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) beklenen faiz indirimi sinyalinin gelmemesi gösteriliyor. Bu durum, yatırımcıların daha temkinli davranmasına yol açtı.

Merkez Bankası sürpriz yapmadı! Faizi yüzde 50’de sabit tuttu! Merkez Bankası sürpriz yapmadı! Faizi yüzde 50’de sabit tuttu!

Kolçak youtube kanalında yaptığı değerlendirmede, ABD'den gelecek enflasyon verilerinin önemine işaret ederek, "Resesyon korkusu nedeniyle bir satış dalgası yaşandı. Bu yüzden bu haftaki enflasyon verilerini yakından izlemeliyiz. Borsadaki düşüşün ilk dalga olduğunu düşünüyorum, ikinci dalga ise önümüzdeki hafta gelebilir" şeklinde konuştu.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. 

Kaynak: Haber Merkezi