1 Ocak 2025'ten itibaren tüm ticari araçlar için zorunlu hale gelecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), akaryakıt tüketiminde şeffaflık sağlayarak vergi kaybını önlemeyi hedefliyor. Sistem, Türkiye'de 8 milyon aracın yıllık 713 milyar liralık akaryakıt tüketimini dijital olarak takip edecek. Elle plaka girişi artık mümkün olmayacak, bu da usulsüz akaryakıt fişi düzenlemelerinin önüne geçecek.

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Fiyatları

Mynet’in haberine göre Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nde merakla beklenen fiyatlar belli oldu. Taşıt Tanıma Birimi (TTB) için belirlenen fiyat, 1 adet için 1.810 TL (KDV hariç) olacak. Bu ücrete montaj hizmeti de dahil olacak. Montaj hizmeti yetkili firmalar tarafından gerçekleştirilecek ve ödemeler Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi üzerinden yapılacak.

Trafik magandası, astsubayımızı şehit etti! Trafik magandası, astsubayımızı şehit etti!

2025 Yılından İtibaren Geçerli Olacak!

2024 yılı için belirlenen bu fiyatlar, 2025 yılından itibaren Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında artırılacak. Her yılın başında yeni fiyatlar yürürlüğe girecek.

Bireysel araç sahipleri, gönüllü olarak sisteme dahil olma imkanı bulacak ve böylece dijital sistemin sağladığı avantajlardan yararlanabilecekler.

Kaynak: Haber Merkezi