Türkiye’nin bir zamanlar en çok konuşulan yıldız futbolcularından biri olan Arda Turan, top koşturduğu yıllarda büyük başarılara imza atmıştı. Geçtiğimiz yıl Seçil Erzan davasıyla gündeme gelen eski futbolcu konuşulmaya devam ediyor. Bu davadan sonra özellikle Arda Turan’ın serveti merak ediliyor. Peki, Arda Turan serveti 2024 yılında ne kadar? İşte detaylar…

Arda Turan’ın Serveti Ne Kadar?

Seçil Erzan tarafından dolandırılan futbolcular arasında yer alan Arda Turan son zamanların en çok konuşulan isimlerinden biri. Eski yıldız futbolcunun açıklamaları da gündemden düşmemesine sebep oluyor. Ülke gündemine bomba gibi düşen ve oldukça fazla konuşulan Seçil Erzan davası sonucu Arda Turan serveti hakkında yoğun bir merak söz konusu.

Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi isimlerinde bulunduğu, 18 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandıran Seçil Erzan davası devam ediyor. 

Her gün yeni bir gelişmenin ortaya çıktığı davada, Arda Turan sessizliğini bozan ilk isim olmuştu. Arda Turan’ın dava hakkındaki açıklaması ise aşağıdaki gibidir:

"Ne kara parası, ben 600 maç oynadım. 100'ün üstünde milli takım forması giydim. Dolandırıldığım para servetimin 6'da 1'i bile değil."

Seçil Erzan skandalında 13.9 milyon Euro kaybeden Arda Turan, bu rakamın servetinin 1/6'sı kadar olduğunu açıklamıştı. Bu rakamın ardından Arda Turan serveti tahmini 85 milyon Euro civarında seyrediyor diyebiliriz.

Arda Turan Serveti 5

Arda Turan Mal Varlığı

Arda Turan mal varlığını en son 2017 yılında açıklamıştı. Bu sebeple o yıla ait mal varlığını listelerken bu listenin güncel olmadığını belirtelim.

Arda Turan’ın mal varlığına yeni maddelerin de eklenmiş olma olasılığı yüksek. Bunun yanı sıra mal varlığının karşısındaki rakamlar da 2017 yılına göre biliniyor.

Arda Turan’ın mal varlıkları aşağıdaki gibidir:

  • Londra’da ev: 1.5 milyon pound
  • Sütlüce’de arsa: 4 milyon dolar
  • Bahçeköy’de villa: 5 milyon dolar
  • Ataköy Selenium Evleri’nde 2 daire: 2 milyon 200 bin TL
  • Levent Kanyon’da daire: 4.5 milyon TL
  • Büyükçekmece’de villa: 600 bin TL
  • Bayrampaşa’da arazi: 870 bin dolar
  • Bayrampaşa’da ailesi için aldığı daire: 400 bin TL
  • 2015 model Ferrari F12 Berlinetta: 700 bin euro
  • Saat koleksiyonu: Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin, Franck Muller ve Audemars Piguet

Yukarıdaki varlıklar günümüze göre hesaplandığında Arda Turan’ın serveti yaklaşık 85 milyon Euro’ya tekabül etmektedir.

Arda Turan Serveti 1

Arda Turan Ne Kadar Dolandırıldı?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Seçil Erzan olayında dolandırılan isimler arasında Arda Turan da yer alıyor. Turan, arkadaşından 4 milyon dolar borç alıyor, Eyüp Sultan'daki arazisini 4 milyon dolara satıyor. Son dönemde ise bankadan 33 milyon lira kredi çekip Seçil Erzan'a veriyor. Toplamda 13.9 milyon dolar verirken 6.4 milyon dolarını geri alıyor. Yani dolandırıldığı miktar 7.5 milyon dolara denk düşüyor.

Arda Turan’ın yatırdığı paranın o günkü değeri yaklaşık 260 milyon TL iken dolandırıldığı tutar ise o günkü kur ile yaklaşık 140 milyon TL civarına denk geliyor.

Arda Turan Serveti 4

Torreira ve Devrim Özkan evleniyor! Torreira ve Devrim Özkan evleniyor!

Arda Turan Şu An Ne Yapıyor?

Arda Turan serveti ne kadar sorusunun ardından en merak edilen konulardan biri ise şu an ne yaptığı. Arda Turan futbolu bıraktıktan bir yıl sonra teknik direktörlük kariyerine adım attı ve iddialı bir kadro kuran Eyüpspor ile anlaştı. Takımıyla iyi bir dinamik yakalayan Arda Turan, henüz ilk sezonunda dominant bir performans ile Eyüpspor'u şampiyonluğa taşımayı başardı.

Arda Turan ne kadar maaş alıyor sorusunun cevabını da verelim…Eyüpspor Arda Turan'a 4 milyon Euro imza parası ödedi ve yıllık 4.5 milyon Euro da maaş ödeyecek.

Arda Turan Serveti 3

Arda Turan Kimdir?

Arda Turan Türk futboluna damga vuran isimlerden biridir. Arda Turan, 30 Ocak 1987 tarihinde Bayrampaşa’da dünyaya gelmiştir. Şu an 37 yaşında olan Arda Turan futbola Altıntepsi Makelspor’da başlamış, 2000 senesinde Galatasaray alt yapısında yer almıştır.

2004-2005 sezonunda as kadroda yer bulan futbolcu, tecrübe kazanması için Manisaspor’a kiralanmış, Manisaspor’da yeterince tecrübe kazandığı zaman Galatasaray, Arda’yı kadroya almıştır.

2011 senesinde İspanyol Atletico Madrid’e 13 Milyon EURO bonservis ücretiyle kiralanan Arda, bu takımında toplam 127 maça çıkmış ve 13 gol bulmuştur.

2015’te dünyanın en iyi kulüplerinden Barcelona’ya transfer olan Arda Turan 2017-18 sezonuna kadar toplam 35 maça çıkmış ve 5 gol bulmuştur.

Arda Turan, 11 Mart 2018 tarihinde Aslıhan Doğan ile evlendirmiştir. Arda Turan'ın nikâh şahitliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üstlenmiştir. Çiftin Hamza Arda ve Asıl Aslan Turan adında iki çocuğu olmuştur.

2002 senesinde Türkiye U-16 takımı ile Milli Takım kariyerine başlayan Turan, 2006 senesinden itibaren A Milli Futbol Takımı’nda uzun yıllar forma giymiştir. 

Arda Turan 2023 yılından itibaren Süper Lig takımı olan Eyüpspor’un teknik direktörlüğünü yapıyor

Muhabir: Özkan Çelik