Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankaların para çekme ve yatırma işlemlerinde büyük sıkıntılar yaşamasına neden olurken, ATM işlemlerinde yapılan peş peşe değişikliklere bir yenisi eklendi.

Altın borcu olanlar dikkat… Çarpıcı açıklamalar! Altın borcu olanlar dikkat… Çarpıcı açıklamalar!

YENİ DÖNEM YARINDAN İTİBAREN GEÇERLİ

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni dönemde uygulanacak düzenlemenin detaylarını aktarırken, ATM'lerde yaygın kullanılan şifrelerin kalıcı olarak bloke edileceğini belirtti.

Bankacılık sektörü kaynaklarından alınan bilgilere göre BDDK'nın, Türkiye'de yaygın olarak kullanılan şifrelerin listesini bankalar ile paylaştığı belirtilirken, yeni dönemde '1453,1923, 1234, doğum tarihleri ve plaka kodları ikilemeleri' gibi şifrelerin banka ve kredi kartları için kullanılamayacağı aktarıldı.  

Halihazırda BDDK tarafından belirlenecek yasaklı şifreler listesinde yer alan bir parolaya sahip olan kullanıcılar, ATM aracılığıyla yapacakları ilk işlemde uyarı mesajı ile karşılaşacak. Yapılan yönlendirme ile şifre değiştirme ekranına aktarılacak olan kullanıcılardan yeni şifrelerini belirlemeleri istenecek.

Kullanıcılar, söz konusu değişikliği yapmak içinse ATM kullanmak zorunda değil. Değişiklikten etkilenecek olan banka müşterileri, arzu etmeleri halinde İnternet ya da mobil şube aracılığıyla kart şifreleri anlık olarak değiştirebilmekte.

Kaynak: Haber merkezi