Piyasalarda heyecan dorukta…  Fed’in faiz kararı bekleniyor! İndirim süreci başlayacak mı? Piyasalarda heyecan dorukta…  Fed’in faiz kararı bekleniyor! İndirim süreci başlayacak mı?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisine dair önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, risk priminin (CDS) mayıs ayında 700 baz puandan 270 baz puana düştüğünü vurgulayarak, bu gelişmenin Türkiye'nin dış borçlanma maliyetlerini düşürdüğünü söyledi. "Risk primi hala yüksek ama doğru yoldayız. Enflasyonda kalıcı düşüş başladı" diyen Şimşek, enflasyonun gelecek yılın sonunda yüzde 20'nin altına indirilebileceğini ifade etti.

CNN Türk'te konuşan Şimşek, cari açığın 50 milyar dolardan 19 milyar dolara düştüğünü belirtti. Ayrıca, net rezervlerin son bir yılda 78 milyar dolar iyileştiğini ve uluslararası rezervlerin 147 milyar dolara çıktığını kaydetti.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkmasıyla uluslararası itibarının arttığını ve bunun ekonomik kırılganlıkları azalttığını vurguladı. Ayrıca, gelir, kurumlar ve KDV genel oranlarında bir artışın gündemde olmadığını açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi