Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken benzin ve motorin fiyatları indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bugün akaryakıt litre fiyatlarında herhangi bir değişiklik var mı? 14 Ağustos 2024 benzin ve motorin fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL?

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişikliklerle birlikte, akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Son günlerde fiyatlarda sık sık indirim ve zam haberleriyle gündeme gelen benzin ve motorin fiyatları, bugün de merak konusu.

Migros kırmızı et fiyatları indirime girdi! Migros kırmızı et fiyatları indirime girdi!

Benzine Zam Geliyor (Ağustos 2024)

Benzin fiyatlarına 85 kuruş zam bekleniyor. Bu zam, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak. Motorin grubunda ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken çeşitli faktörler göz önünde bulundurulur.

  1. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı: Bu fiyat, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek hesaplanır.
  2. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve EPDK Payı: Bu vergiler ve paylar, rafineri fiyatına eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı belirlenir.
  3. Pompa Fiyatları: Son aşamada, bu hesaplanan fiyatlara KDV eklenerek tüketicilere sunulan pompa fiyatları oluşturulur.

Kaynak: Haber Merkezi