Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim görevlisi olan Buket Aydın, aynı zamanda televizyon ekranlarında görmeye aşina olduğumuz bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Canlı yayında yaşanan bir tartışma sonucu gündeme gelen Buket Aydın kimdir merak ediliyor. Buket Aydın hakkında tüm merak edilenleri yanıtladık. İşte detaylar…

Buket Aydın Kimdir?

Farklı programları sunan ve haber sunuculuğu yapan Buket Aydın’ı zaman zaman sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar ile gündeme gelmeye geldiğinden bahsetmiştik. Sosyal medya kullanıcıları bu açıklamaların ardından Buket Aydın kimdir sorusunu sıklıkla sormaktaydı. Bu soruya cevaben Aydın’ı hayatından başlayalım ve kariyerine de değinelim…

1 Ocak 1985'te Bursa'da dünyaya gelen Buket Aydın, Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim görevlisi ve aynı zamanda haber spikeridir. İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Aydın, Atilla İlhan'ın şiirleri üzerine yüksek lisans derecesini almıştır.

Aydın, eğitim hayatına Kadıköy'deki Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu ile devam etmiş ve buradan başarılı bir şekilde mezun olmuştur. Buket Aydın, özel bir radyoda haber sunuculuğuna başlamıştır. Daha sonra Kanaltürk'te spor bülteni sunarak kariyerine devam etmiştir. Kariyerinde emin adımlar atan Aydın, çeşitli kanal ve programlarda sunuculuk yaparak adından söz ettirmektedir.

Geçtiğimiz sene güzellik merkezi açarak gündeme gelen Buket Aydın, güzellik ve hizmet sektörüne girerek farklı bir kariyer alanına da yönelmiştir.

Buket Aydın Instagram’da @buketay kullanıcı adıyla yer almaktadır. Buket Aydın’ın yaklaşık 350 bin takipçisi bulunmaktadır.

Buket Aydin Kimdir 2

Buket Aydın Kaç Yaşında ve Nereli?

Televizyon programlarını ve sosyal medya hesaplarındaki açıklamalarını sık takip eden kişiler tarafından yakın takibe alınan ünlü sunucu için Buket Aydın aslen nereli ve kaç yaşında gibi sorular da sık sık sorulmaktadır.

Buket Aydın Bursa’da dünyaya gelmiştir. Bu nedenle, Buket Aydın aslen Bursalı cevabını verebiliriz. 1 Ocak 1985 tarihinde doğan Buket Aydın günümüz itibarıyla 39 yaşındadır.

Buket Aydin Kimdir 1

Buket Aydın Kariyeri

Ünlü sunucu Buket Aydın’ın hayatı hakkındaki bilgilere Buket Aydın kimdir sorusu altında cevap verdik. Ünlü isim hakkında merak edilen bir diğer konu ise Aydın’ın kariyeridir. 

Aydın, eğitim hayatına Kadıköy'deki Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu ile devam etmiş ve buradan başarılı bir şekilde mezun olduktan sonra özel bir radyoda bir sene boyunca haber sunuculuğu yapmıştır.

Daha sonra Buket Aydın, Kanaltürk kanalına geçerek spor bültenini sunmaya başladı. Daha sonra aynı kanalda sabah haberleri ve hafta sonu ana haber bültenlerinde sunuculuk yaptı. 2009 yılında Türkiye'nin önde gelen televizyon kanallarından CNN Türk'te haber sunuculuğuna başlayan Buket Aydın, 2010 yılında TRT Türk'te "Gümüş Hilal" adlı programı sunmaya başladı. 2011 yılının Nisan ayında yeniden yapılanmaya geçen NTV, sevilen isim ile haber kuşaklarında ekranlara geldi.

Buket Aydın NTV'ye geçmesinin ardından kanalda hafta içi 23.00'da başlayan Gece Bülteni Kuşağını ve 20:00'da başlayan Ana Haber Bültenini de sunmuştur. 2018 yılının Mayıs ayında Kanal D'ye transfer olarak Ana Haber Bülteni'ni sunarken ek olarak 2018 yılından 2019'a kadar CNN Türk'te "40" adında bir programın sunuculuğunu da üstlenmiştir.

Buket Aydin Kimdir 5

Kariyer yolunda hızla ilerleyen ünlü sunucu 2019 yılının Ocak ayında Kanal D Haber Dairesi Başkanlığı görevine atandı. Ancak 9 Mayıs 2020'de sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak Kanal D, CNN Türk ve Demirören Medya Grubu'ndaki tüm görevlerinden ayrıldığını açıkladı.

11 Ocak 2021'de Haber Global ile anlaşma imzaladığını duyuran Buket Aydın, 11 Ocak 2021'de "Buket Aydın ile Koltuk" adlı programı kanalda sunmaya başladı. Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde öğretim görevlisi olan Aydın, daha sonra "Buket Aydın'la tarafını seç" programını sunmaya da başladı ve adından sık sık söz ettirdi.

Son olarak, 2023 yılında yayın hayatına başlayan Haberet'te Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendiği bilinmektedir.

Buket Aydın’ın Ödülleri

Buket Aydın kariyeri boyuncu birçok kanalda çeşitli programlar sunmuş ve sevilerek takip edilmiştir. 

Hindistan’dan Almanya’ya giden uçakta bomba paniği! Erzurum’a acil iniş yaptı! Hindistan’dan Almanya’ya giden uçakta bomba paniği! Erzurum’a acil iniş yaptı!

Haberciliği ve sunuculuğu sevilerek izlenen Aydın’ın kariyeri boyunca birçok ödüle de layık görülmüştür. Buket Aydın’ın ödülleri ise şöyledir;

  • 2016 Anadolu Medya Ödülleri
  • 4. Fashion TV Eyewear Moda Ödülleri (En iyi Giyinen Kadın Haber Sunucusu)
  • İnternet Medyası Yılın En İyileri Ödüllleri, (Yılın Kadın Haber Spikeri Ödülü)
  • İnternet Medyası Yılın En İyileri Ödüllleri, (Yılın Gece Haberleri Bülteni, ''Gece Bülteni Kuşağı'')

Buket Aydin Kimdir 3

Buket Aydın Evli Mi?

Buket Aydın kimdir sorusuyla beraber Aydın’ın özel hayatı da merak edilmektedir. Buket Aydın’ın günümüzde evli olmadığı bilinmektedir.

İş adamı Erce Baykal ile 2013 yılında evlenen Aydın, 13 Mayıs 2020 yılında Erce Baykal ile evliliklerini sonlandırmıştır.  Buket Aydın eski eşinin ardından, Emir Sarıgül ile uzun süre birlikteliği olan ünlü sunucu bu konu ile de sık sık gündem oldu ancak, birliktelikleri sonlandı.

Şimdilerde ise Oğuzhan Beker ile bir birlikteliği olduğu bilinmektedir. Oğuzhan Bejer, Ankara Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan ve aynı zamanda İYİ Parti mensubudur.

Muhabir: Özkan Çelik