Manisa’da çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimini başarılı bir şekilde uygulayarak ‘EKO Okullar Yeşil Bayrak’ almaya hak kazanan tek devlet okulu Çağatay Uluçay İlkokulu oldu.

LGS’de bir soru iptal edildi LGS’de bir soru iptal edildi

Alınan yeşil bayrak 2026 yılına kadar geçerli olacak. Bayrak okul direğine asıldı. Manisa’da bu bayrağı alan diğer okul ise özel okullardan Özel Akhisar Eksen Okulları oldu.

Çağatay Uluçay İlkokulu Sınıfı Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Nuran Cihan, “2022-2023 eğitim öğretim yılında başladığımız uluslararası EKO Okullar Projesinde amacımız ‘Çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi’ vermekti. İki yıl boyunca düzenlediğimiz tüm etkinliklerde öğrencilerimiz aktif olarak rol almıştır. Yakından uzağa bilinçlendirme çalışmalarıyla öğrencilerimiz ilk olarak aileleriyle sonrasında sosyal çevreleriyle proje amacını paylaşarak farkındalıklarını artırmış, etraflarında güçlü bir çevre bilinci oluşturmuşlardır. İki boyunca yaptığımız çalışmalar Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) görevlisi tarafından okulumuz denetlenmiş ve Yeşil bayrak almaya hak kazanmıştır. Yeşil bayrak uluslararası düzeyde tanına ve saygınlığı olan çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko etikettir. Aldığımız yeşil bayrak 2026 yılına kadar geçerli olacaktır. Ödülün geçerli olduğu süre zarfında ‘Biyoçeşitlilik, enerji ve tüketim alışkanlıkları’ üzerine düzenlediğimiz etkinlikler çalışılacak ve tekrardan başvurusunda bulunulacaktır.” dedi.

Muhabir: Didem ALTINAY