Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda düzenlenen seminerde Kadına Şiddete ve Çocuk İstismarına Karşı Eğitim ve Farkındalık Projesi konularında hem eğitim verildi hem de gazetecilerin görüşleri alındı.

Manisa’da yeniden yapılan 3 okulda eğitim öğretim başladı Manisa’da yeniden yapılan 3 okulda eğitim öğretim başladı

Semineri Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş verirken, eğitime Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Proje Koordinatörü Reyhan Şenay ve gazeteciler katıldı.

Manisa’daki eğitimlerin, İzmir ve Manisa Gazeteciler Cemiyetleri iştiraki ile yürütüldüğü ifade edilirken, Manisalı gazetecilerin şiddette karşı kullandığı haber dilinde nelere dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, Manisalı gazetecilerin şiddet haberlerinde kullanmaları gereken görselleri ve yazılı içeriklerde dikkat etmeleri gereken konuları slayt gösterisi ile anlattı. Alankuş, “Türkiye’de araştırmacı gazetecilik yapılamaz hâle geldi. Bir gazeteci dünyaya farklı bakmalı. Kadın ve çocuk odaklı habercilik gündemde olduğunu görüyoruz. Narin meselesi, Münevver Karabulut cinayeti gibi dönüm noktası. Bu cinayetler sırasında haberlerde kullanılan dil çok önemli. Fotoğraflar ve haber yazımı kalıcı olabiliyor. İlerleyen zamanlarda bu durumun içinde olan özellikle aileler etkilenebiliyorlar” diye konuştu.

Seminer daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

Muhabir: Didem ALTINAY