Bilkent Üniversitesi Matematik bölümünde öğretim görevlisi olan Mehmet Okan Tekman, ODTÜ Fizik bölümünden derece ile mezun olmuştur. Kendisi, öğrencilerle farklı bir iletişime sahip olması nedeniyle Sosyal medya platformu X'te gündeme gelmiştir.

Calculus Okan (Okan Tekman) Kimdir?

Matematik konularındaki başarıları ve bu konuda etkili bir şekilde bilgi aktarımıyla tanınan Tekman, tam adıyla Mehmet Okan Tekman olarak bilinmektedir.

LGS’de bir soru iptal edildi LGS’de bir soru iptal edildi

İşte öğrencilerinin Okan Hoca ile ilgili anıları…

“Amfinin ortasında beni ayağa kaldırıp geçen hafta gelmediğin için (ona gelemeyeceğimi söylemiştim) bugün ayakta duracaksın demişti sebebini sorduğumda da bana geçen senin dediğin olmuştu bugün de benim olacak dedi”

“Sene 2015, sinavin yapilacagi saatle ilgili bir karisiklik cikmisti. Sistemde saat 9 mailde 10 yaziyordu. Basta laf yeriz diye kimse mail atmak istemedi. Belli ki birisi atmis. Dersi alan herkese "10" baslikli bir mail geldi. Mailde 10 adet saat 10:00'u gosteren saat resmi vardi.”

“Sınavda doğru yaptığımdan emin olduğum bir sorudan 20 üstünden 2 vermiş. Objectionda uzun uzun itirazı yazdım. 1 puan daha alsam harf notum artacak. Itiraz sonucunda sorudan -1 almışım. Haksız itiraz sonucu 3 puan kırılmış”

“Bi gün sinavdayken hocayu fena kizdirmistim sinav kagidimi isaretleyip dusuk vereceğini bildigim icin kagidi vermeye giderken tum kagitlari birbirine karistirip dagittim adimi bilmedigi icin rahattim. Sonrasinda sinavlar bi aciklandi herkese 0 vermis”

“Isletme starbucks’ta part time calistigim donem bu hoca geldiginde hosgeldiniz Okan bey dedim. Normalde adini soylemiyomus baristalara. Adini biliyorum diye beni sikayet etmişti”

“870 kisilik katalog bir ders, derste A alan yok. Final ortalamasi 18 gelmisti. Yanlis hatirlamiyorsam 350 kisi imza toplayip YOK'e itiraz maili atmisti. Adam da bunun ne kadar normal oldugunu aciklayan birkac sayfalik rapor yayimlamisti.”

“Okulda 2. Dönemim, herkes mat102 için bu adamı öneriyordu, alamadım bi türlü ondan sonra mail attım sizin sectiona geçebilir miyim diye kota dolu demişti. Sonra ofisine gidip bi de yüz yüze sorayım dedim beni gördüğünde dedi ki senin boyun uzunmuş gelebilirsin”

“2018 fall doneminde midterm 2 icin sorularin cozumleri aciklandi diye mail atmisti. Cozumlere bakmak için siteye gidince de cozumlerin yerine kampusten kar fotograflari vardi. Cozumu gor diyordun ama karsina sadece kar manzarasi geliyordu”

“kırmızı siyah yeşil mavi olmak üzere 4 farklı tahta kalemi kullanıyodu arka sıradan biri hocam mavi çok parlıyor arkadan göremiyoruz dedi 10 sn durup çocuğa kilitlendi sonra hiç bişey demeden kırmızı siyah ve yeşil kalemleri çöpe atıp kalan 1.5 ders boyu sadece mavi kalemle yazdı”

“derse 20 sn kala sinifa giderken benimle goz goze gelince depar atmaya baslayip beni sinifa almamisti”

“Derste tuvalete gitmiştim izin alarak dönüşte derse almamıştı… ben sadece gitmene izin verdim dedi”

“Bi derste quiz olarak küçük bi kağıda ismimizi ve cevap için tahmininizi yazdırttı. Tahmin yazan herkese de tam puan vericem demişti. Sonraki ders gelip bazılarınızın kağıtları büyük (A4) bazılarınız da isminizin yanına okul numaranızı yazmış onlara puan vermiyorum dedi .d”

“Sinav sorulari diye bir mail atmisti bir midtermden bir gece once. Mailde 4 soru vardi. 4 soruda da kedisinin koltuktaki farkli acilardan fotosu vardi.” 

Kaynak: Almıla Nur Berilğen