Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Taşvantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, 19 gün süren arama çalışmalarının ardından ölü bulundu. Küçük kızın cansız bedeni, köyden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta, Eğer Tutmaz deresi kenarında çuval içerisinde bulundu. Olayın ardından Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 21 kişi gözaltına alındı.

Somalı maden işçilerine ters kelepçe! Somalı maden işçilerine ters kelepçe!

Ekran Alıntısı-153

CANSIZ BEDENİ ÇUVAL İÇİNDE BULUNDU

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın koordinesinde oluşturulan özel ekipler, Narin Güran’ı bulmak için 19 gün boyunca aralıksız çalıştı. Sabah saatlerinde minik kızın cansız bedeni, köyün yakınlarındaki dere kenarında çuval içinde bulundu.

BAKAN TUNÇ DUYURDU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından olayla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Hepimizi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir. Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Narin evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA