Geçtiğimiz günlerde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile gazeteci Yılmaz Özdil arasında yaşanan gerilim, siyasi arenada ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Özgür Özel’in 'Bidon Kafa' açıklaması üzerine başlayan tartışma, her iki tarafın da sert açıklamalarıyla devam ediyor.

 İlgili Haber: Özgür Özel ve Yılmaz Özdil arasındaki ilk tartışma

Manisa’da halk ekmek zamlandı! Manisa’da halk ekmek zamlandı!

Yılmaz Özdil’in Özgür Özel İle İlgili Açıklamaları

Gazeteci Yılmaz Özdil, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Özdil, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, “Özel'in Buket Aydın'la arkadaş olduğunu anlattım. Genel başkan seçilir seçilmez Bismillah ilk iş Buket Aydın'a telefon ettiğini anlattım. Bunun öğrenilmesine bunun duyulmasına çok kızıyor. Kürdistan isteyen operacının elini öptüğünü söylüyor. Madem operacılar saygın var bir başka operacının elini öptüysen bana Lütfen fotoğrafını göster diyorum. Buna çok kızıyor. Erken seçim istemeyerek AKP'nin kendini toparlaması fırsat tanıyor diyorum.” ifadelerini kullandı.

“Saçına Vaks Süren İlk Genel Başkan”

Özgür Özel’in “AK Parti Medyası” tarafından parlatıldığını iddia eden Yılmaz Özdil, “Toplumda hiçbir karşılığının olmadığını Manisa'da iki defa belediye başkanlığına aday olduğunu İkisinde de seçilemediğini hatta ikinci bile olamadığını 3’üncü olduğunu anlatıyorum. Saçına vaks süren ilk genel başkan olduğunu söylüyorum Buna bile kızıyor. AKP medyası niye bir CHP'liyi parlatır diye soruyorum. AKP medyası tarafından parlatılıyor çünkü Ekrem İmamoğlu'nun Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olmasından korkuyorlar, bunu cumhurbaşkanı adayı yapmak istiyorlar diyorum. Bunun konuşulmasından çok rahatsız oluyor. CHP bu seçime Özgür Özel sayesinde değil Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş sevgisi sayesinde kazandı. Onların belediyecilik başarısı sayesinde kazandı diyorum. Bunu söylememden çok rahatsız oluyor.” şeklinde konuştu.

“Bana İftira Atıyor”

Yılmaz Özdil, Özgür Özel’e ayırdığı konuşmasının sonunu şöyle getirdi: “Asrın liderimize böyle hayran hayran bakması filan çok anormal diyorum. Buna çok kızıyor. Milletvekiliyken Tayyip Erdoğan'a diktatör diyordu. Genel Başkan oldu, şimdi ayağına gidip hayran hayran bakıyor. Yoksa Genel Başkan olmadan önce rol mü yapıyordu, aralarında bir danışıklı dövüş mü vardı diyorum. Bu sorunun sorulmasından çok rahatsız oluyor. Çok rahatsız olduğu için ne yapıyor? İşte böyle yıllardır AKP trollerin yaptığını yapıyor bana iftira atıyor.”

Ferdi Zeyrek Topa Girdi: Milletimizi Ayrıştıran Zihniyetle Yan Yana Durmayacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef alan açıklamalarda bulunan Yılmaz Özdil’e çıkışta bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek sosyal medya üzerinden, “Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’e karşı hakaret içeren cümleler kullanan Yılmaz Özdil'in bu söylemleri kabul edilemez. Milletimizi ayrıştıran, yüksekten bakan, karşısındakini küçük gören hiçbir zihniyetle yan yana durmayacağız. Genel Başkanımız önderliğinde partimizi iktidara taşıdığımız bu süreçte her türlü çirkin eylem ve söylemlere rağmen, Türkiye’de kutuplaştırma iklimine son verecek, kardeşlik türkülerini hep bir ağızdan söylemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Özgür Özel Ne Demişti? 

Özgür Özel, Yılmaz Özdil hakkında yaptığı açıklamalarda şunları söylemişti: "Kutuplaşma ortamından beslenenler var. Normal siyaset ortamında kendisine yer olmadığını düşünenler var. Mesela bir adam Youtube videosu çekiyor, ağır hakaretler ediyor. Bana hırsı ne? Geçmişte 'Bidon Kafa' diye köşe yazısı yazmış arkadaş, seçimin ertesi günü. Bir yerde sular kesilmiş, 'Hadi bakalım bidon kafalılar, bu iktidarı siz seçtiniz şimdi gidin su sırasına girin' diyor. Ben vaktiyle bunu eleştirmiştim, onun da hırsı bundan.”

Kaynak: Haber Merkezi