Çinli otomotiv devi BYD’nin Manisa’da fabrika kuracağının belli olmasının ardından Chery için de Manisa iddiaları gündeme gelmişti. Manisa ile birlikte adı geçen diğer il ise Samsun’du.

Ancak süreç içerisinde bu konuda henüz resmi bir adım atılmazken, Chery’nin Samsun’da fabrika kurmayı planladığı ve Manisa’dan vazgeçtiği iddiaları gündeme geldi.

Sabah Gazetesi’nin köşe yazarlarından Dilek Güngör’ün konuya ilişkin yazdığı bir köşe ise okların bir kez daha Manisa’ya çevrilmesine neden oldu.

Güngör, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile ABD’de yaptığı görüşmenin içeriğine de yer verdiği bir köşe yazısı kaleme aldı.

Yurt dışından telefon getirecekler dikkat! Büyük zam kapıda Yurt dışından telefon getirecekler dikkat! Büyük zam kapıda

Yazıda, firmanın Manisa’yı hala seçenekler arasında tuttuğuna dair ifadelere yer verildi.

İşte Güngör'ün o yazısı:

New York'taki temasları sırasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile ayaküstü sohbet etme fırsatı buldum. Bakan'ın söyleminden anladığım kadarıyla Chery ile görüşmelerde ileri aşamadayız. Bu kez durum, Chery'nin Türkiye'ye ilk kez girdiği 2008 yılından farklı... Fabrikanın kurulacağı yer dahi konuşulmuş. Henüz net karar verilmese de Samsun ve Manisa'nın öne çıktığı biliniyor. Chery, Türkiye'de olası bir fabrikayla hem Avrupa hem Ortadoğu'yu besleyecek bir merkez planlıyor. Chery'in içten yanmalı araçlar için imtiyaz talebinde bulunduğu, Türkiye'nin ise hibrit, elektrikli araçlar, batarya teknolojileri ve yeşil yatırımlar konusunda teşvikler vermek istediği söyleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi