Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı tarafından Kültür Sitesi Lale Salonu'nda İl Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, erken seçim tartışmalarına ilişkin konuştu. Yücel, “Halk erken seçim isterse buna kimse dayanamaz. Buna kimse direnemez” ifadelerini kullanırken, erken seçimin halkın istediği zaman olacağını söyledi.

Yerel seçimlerin ardından 17 ilçede yapılan Danışma Kurulu toplantılarının tamamlanmasının ardından CHP Manisa İl Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Kültür Sitesi Lale Salonu'nda yapılan toplantı Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, toplantıda 31 Mart yerel seçimlerinde elde edilen başarının analiz edilip, doğru ve eksik yapılan şeyleri tartışmak üzere bir araya geldiklerini belirtti. Özalper, gelecek süreç içinde bir yol haritası oluşturulacağını ifade etti.

Özalper, şöyle konuştu: “17 ilçede danışma kurulu toplantılarımızı tamamlamamızın ardından İl Danışma Kurulu toplantımızı düzenliyoruz. Bu toplantılar bizim için çok kıymetli. '31 Mart yerel seçimlerinde bu başarıyı nasıl kazandık, süreç içerisinde neleri doğru neleri eksik yaptık, başarıyı zafere nasıl dönüştüreceğiz, iktidara yürüyen CHP'de neler yapacağız?' bunları konuşmak çok kıymetli.”

Özalper’in ardından partinin Genel Başkan Yardımcısı, parti sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel partililere hitap etti.

İYİ Partili Çelik: Esnaf Zor Durumda İYİ Partili Çelik: Esnaf Zor Durumda

“ERKEN SEÇİM HALK İSTEDİĞİ ZAMAN OLUR”

3 ay önce seçimden çıkıldığını ve partisinin milletvekili sayısının erken seçime götürmeye yetmediğini belirten Yücel, "İnsanlar belediye başkanı seçti, belediye meclis üyelerini seçti. Yani yerel yöneticileri seçti. Şimdi o yeni seçilen belediye başkanlarının hizmet etme zamanı. Bugün erken seçimi konuşmuyoruz ama belki seneye ciddi ciddi konuşacağız. Bizim milletvekili sayımız erken seçime götürmeye yetmiyor. Ama bu şekilde yönetmeye devam ederlerse halk buna dayanamaz. Erken seçim halk istediği zaman olur. Biz istiyoruz ki hemen olsun, önümüzdeki hafta olsun. Ama dediğim gibi orada parlamentodaki çoğunlukla alınması gereken bir karardır” dedi.

MANİSA DEVLET GELENEKLERİNİN TEMELİNİN ATILDIĞI BİR KENTTİ

Konuşmasında Manisa’nın önemine değinen Yücel, şöyle konuştu: “Adı Şehzadeler şehri olarak anılan Manisa bize İstanbul’u armağan eden, dünyanın en vizyoner liderlerinden biri olan; Fatih Sultan Mehmet’i yetiştirmiştir. Sadece Osmanlı döneminde değil, Milli Mücadele döneminde de özellikle İzmir’in işgalinden sonra Manisalı kuvayi milliyecilerin yaptıkları direniş; feda kültürünün birer abidesidir. Sarı Mehmet Efe, Halil Efe, Saçlı Efe, Parti Pehlivan ve Ali bey gibi tüm Manisalı Kuvvacıları şükranla, minnetle anıyorum. Milli mücadele sırasında Manisa’da Halil Efe’yle tanışmış, evlenmiş, evliliklerinin ertesi sabahı tüfeğini omzuna asmış, eşiyle birlikte cepheye koşmuş ve evliliklerinin 1 yılı dolmadan 20 yaşında şehit düşmüş, Gördesli Makbule’yi  de rahmet ve minnetle anıyorum."

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, CHP Manisa Milletvekilleri, CHP'li ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Program, partililerin söz alması ve değerlendirmelerle son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi