CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, darp iddialarıyla tutuklanan CHP’li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından CHP Manisa İl Başkanlığı’nın servis ettiği ve kendi sosyal medya hesaplarında da paylaştığı ‘çaylı’ fotoğrafın seçim döneminde çekildiğini açıkladı.

Darp ve yağma suçlaması nedeniyle yargılama süreci devam ederken CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’in elleriyle CHP’li Dönmez’e çay ikram ederken çekilen fotoğrafı servis etmesi farklı yorumlara neden olmuştu.

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, ‘çaylı’ fotoğrafın eski bir fotoğraf olduğu savunmasını yaparken vatandaşlar ise hassas bir konu üzerine bu tarz bir fotoğrafın yeniden servis edilmesini, “Başka fotoğraf mı yoktu?” ifadeleriyle karşıladı.  

Manisalılar Dikkat! 9 İlçede Işıklar Sönüyor… | 19 Eylül 2024 Manisa Elektrik Kesintisi Manisalılar Dikkat! 9 İlçede Işıklar Sönüyor… | 19 Eylül 2024 Manisa Elektrik Kesintisi

CHP’Lİ ÖZALPER’İN SAVUNMASI

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ile olan fotoğraf karesine ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Özalper açıklamasında, “Kula Belediye Başkanımız Hikmet Dönmez ile birlikte bulunduğumuz fotoğraf karesine ilişkin sosyal medyada algı operasyonu yapılmaya çalışılmaktadır. Kamuoyunu meşgul eden konuya ilişkin açıklama yapma zaruriyetimiz doğmuştur. Kula Belediye Başkanımız Hikmet Dönmez ile 31 Mart yerel seçimleri öncesi Aralık ayında adaylık konusunda mülakat yaparken kendisi bana çay içmek istediğini iletti. Ben de kendisine, seçimi kazandığı takdirde ellerimle çay servis edeceğimi söylemiştim. Hikmet başkanımızla aramızda yaptığımız bu espri sonrasında Kula’da önemli bir seçim başarısı sağlandı. Seçimlerden 15 gün sonra bir araya geldiğimizde Hikmet başkanımıza verdiğim çay sözünü tuttum ve fotoğraf tam da bu zamanda çekildi. Algı operasyonu yapılmaya çalışılan fotoğraf, kamuoyunun malumu olan iddiaların ardından çekilmiş bir kare değildir. Biz şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu defalarca beyan ettik. Hikmet başkanımız cezaevinden tahliye edildikten sonra şehir dışında olmam nedeniyle kendisiyle herhangi bir yüz yüze görüşmemiz olmamıştır. Ucuz operasyon hesaplarının yaptığı algılara karşı açıklamamı kamuoyuna saygılarımla duyururum” ifadelerine yer verdi. 

CHP'Lİ HİKMET DÖNMEZ TUTUKSUZ YARGILANACAK

 Manisa’da makam odasında 2 kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla mahkemece "yağmaya azmettirme" suçundan tutuklanan CHP'li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, 30 günlük tutukluluk süresinin ardından bugün çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Haber Merkezi