Bir internet sitesinde yer alan köşe yazısında, aralarında ilişki olduğu öne sürülen Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'e, 81 ildeki partililerden destek geldi.  Şehzadeler Belediyesinin önünde toplanan kalabalık, Durbay’ın yanında olduklarını sloganlarla gösterdi.

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, CHP’li 81 il başkanı adına açıklama yaptı. Özalper, bu saldırıların psikolojik şiddetin bir parçası olduğunu belirtti.

 “İnsanlık Dışı Saldırıyı Kınıyoruz”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, kadınların siyasette ve iş hayatında karşılaştıkları psikolojik şiddete dikkat çekerek, Durbay’ın siyasetteki başarısının hazmedilemediğini söyledi. Durbay’ın kolon kanseriyle mücadele ettiği bir dönemde bu tür saldırılara maruz kalmasını insanlık dışı olarak niteleyen Özalper, “Başkanımızın yanında olacağız” dedi.

Özalper’in ardından söz alan Başkan Durbay, kadınların yalnızca fiziksel şiddetle değil, başarılarının lekelenmeye çalışılmasıyla da mücadele ettiğini söyledi.

Başarımızı Lekelemek İsteyen Alçaklar Oluyor

Durbay, şöyle konuştu: “Bu saldırının bir parçası olarak ben de maalesef tüm kadınlar gibi üzerime düşeni çok kötü bir zamanda aldım. Gerekli açıklamayı yapmıştım. Bu insanları konuşmaya değer bile bulmuyorum. Ama biz kadınlar sadece fiziksel şiddete maruz kalmıyoruz. Her daim başarılarımızı da lekelemek isteyen alçaklar oluyor. Ama onlarla mahkeme önünde hesaplaşacağız. Birlikte iyileşeceğiz. Birlikte güçleneceğiz. Bugün onun da ne kadar altının dolu olduğunu gördüm.”

Polatların komşu kavgasında karar çıktı! Polatların komşu kavgasında karar çıktı!

Yaşadığı saldırıya karşı mahkemede hesaplaşacağını belirten Durbay, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Duygu dolu anların yaşandığı toplantıya, CHP Manisa Milletvekilleri Bekir Başevirgen ile Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA