Dünyanın önde gelen içecek markalarından Coca-Cola, Almanya’daki 5 üretim ve lojistik tesisini kapatma kararı aldı. Şirketin bu kararının ardından yaklaşık 500 çalışan işten çıkarılacak. Coca-Cola’nın artan rekabet baskısı ve sektördeki lojistik süreçlerdeki dönüşüm nedeniyle böyle bir adım attığı açıklandı.

Bakanlık Manisa'daki Firmaları Açıkladı! Tağşiş Listesine 2 Firma Girdi! Bakanlık Manisa'daki Firmaları Açıkladı! Tağşiş Listesine 2 Firma Girdi!

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP), Almanya’da toplamda 14 üretim tesisi, 27 yerleşkesi ve yaklaşık 6 bin 500 çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Ancak bu tesislerden Neumünster, Bielefeld, Berlin-Hohenschönhausen, Memmingen ve Köln tesisleri kapatılacak. Özellikle Köln'deki lojistik ve üretim tesisinin 31 Mart 2025 tarihinde üretimi durduracağı belirtildi. Yaklaşık 600 çalışanın bulunduğu bu tesisin Batı Almanya'nın en küçük tesisi olması ve büyüme beklentilerinin düşük olması, kapatma kararında etkili oldu.

Şirket, Almanya’daki diğer tesislerde faaliyetlerine devam edeceğini belirtse de, bu adımın pazardaki zorlu rekabet ve lojistik maliyetler üzerindeki baskının sonucu olduğu vurgulandı. Tesislerin kapanmasıyla işsiz kalacak 500 çalışan için yeni iş arayışlarının başladığı bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi