Belediye Başkanı Erkan Kara, eğitimde de ilçeye yeni kurumların kazandırılması için proje çalışmalarına start verdi.

Demirci’ye TÜBİTAK 4003 Küçük ölçekli Bilim Merkezi kurulması programı kapsamında fizibilite ve saha çalışmalarına hız verildi.

Tübitak BİTO Bilim Merkezleri Müdürlüğünden Kıdemli Uzman Betül Gürlük, Kıdemli Uzman Yardımcısı Başak Samur ve T3 Vakfı Manisa İl Sorumlusu Mustafa Güven, Belediye Başkanı Erkan Kara'yı makamında ziyaret ettiler.

MEB duyurdu! LGS’de puanlar yeniden hesaplanacak MEB duyurdu! LGS’de puanlar yeniden hesaplanacak

Ziyarette Demirci'ye kurulması planlanan bilim merkezi ile ilgili konular ele alındı.

Demirci Belediyesince hazırlanacak TÜBİTAK tarafından desteklenecek proje ile hizmet verecek olan Bilim Merkezinin en kısa sürede açılması hedefleniyor.

Tübitak BİTO Bilim Merkezleri Müdürlüğünden Kıdemli Uzman Betül Gürlük, Kıdemli Uzman Yardımcısı Başak Samur ve T3 Vakfı Manisa İl Sorumlusu Mustafa Güven, daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül ile beraber Demirci Bilim Merkezi'nin kurulmasının planlandığı Gençlik Merkezi zemin katında incelemelerde bulundular.

Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül, Tübitak BİTO Bilim Merkezleri Müdürlüğünden Kıdemli Uzman Betül Gürlük, Kıdemli Uzman Yardımcısı Başak Samur ve T3 Vakfı Manisa İl Sorumlusu Mustafa Güven ile birlikte Eğitim Fakültesinde de görüşmelerde bulundu.

“EĞİTİM KENTİ DEMİRCİ'MİZE BİLİM MERKEZİNİ KAZANDIRACAĞIZ”

Başkan Erkan Kara yaptığı açıklamada " Eğitim kenti Demirci'mizin gelişmesi ve büyümesi adına, gençlerimizin ve öğrencilerimizin geleceği için önemli bir çalışmayı başlattık. TÜBİTAK yetkililerini ilçemizde misafir ettik. Kendileri ile ilçemize açmayı planladığımız TÜBİTAK 4003 küçük ölçekli Bilim Merkezi için somut adım atmaya başlıyoruz. Bu güzel memleketin evlatlarına da sözümüz var. En iyi şekilde 2. sınıftan sonra Bilim Merkezinden faydalanacaklar ve geleceğe en güzel şekilde hazırlanacaklar "dedi.

Kaynak: Haber merkezi