Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında BYD'nin Türkiye'de yatırım yapmasına yönelik anlaşma imzalandı. Çinli otomotiv deviyle imzalar Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu tarafından atıldı. Yapılan anlaşma çerçevesinde, BYD'nin Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik Ar-Ge merkezi kurması öngörülüyor.

2024 07 Byd8 4

2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor.

Tesis Bir Aksilik Olmazsa Manisa’ya Kurulacak

Dev tesisin, Manisa’ya kurulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta daha önce Volkswagen için ayrılan ve firmanın vazgeçmesiyle atıl durumda kalan arazide kurulacağı bile konuşuluyor.

Any Conv.com Byd Manisaya Geliyor 1

Ev Kiraları Ne Olacak?

Büyük bir firmanın ülkemize hatta Manisa’ya gelmesi istihdam anlamında büyük bir kazanç sağlayacak ancak vatandaşın başka bir derdi var. Bilindiği üzere kentte ev kiraları fahiş rakamlara ulaşmış durumda.

İmalat sektörü varlıkları değerlendirildi... 5 yılda 5'e katladı İmalat sektörü varlıkları değerlendirildi... 5 yılda 5'e katladı

Asgari ücretin 17 bin TL olduğu ülkemizde, Manisa’da biraz geniş ve yeni bir ev tutmak isteyenler 20-30 bin TL’lere kadar çıkmak durumunda kalıyor. Çinli otomotiv devinin Manisa’ya tesis kurma ihtimali da doğal olarak gözleri hemen kiralara çevirdi.

Yeni istihdamın yeni yerleşim yeri ihtiyacı anlamında geldiği Manisa’da ev kiralarının ne şekilde bir değişim göstereceği de merak konusu oldu.

Henüz firmanın Manisa’ya geleceği kesinleşmediği için şu anlık değişen bir durum yok ancak işler resmiyete dönüştüğü anda kiraların da paralel olarak artması muhtemel görünüyor.

Ortak çözümler bulunmalı

Manisa'da kira fiyatlarının daha da artmaması için hem belediyenin hem de emlak sektörünün ortak çözümler bulması gerektiği belirtiliyor. Vatandaşlar, yetkililerden bu konuda acil çözümler bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi