Yer6 adlı Youtube kanalında yayınlanan tartışma nedeniyle Diamond Tema ülke gündemine oturdu. Milyonlarca kişinin izlediği yayında şeriat konusu tartışıldı. Durum böyle olunca tartışmanın tarafları da epey merak edildi. Peki, Diamond Tema kimdir? Diamond Tema hakkında merak edilenleri araştırdık. İşte detaylar…

Diamond Tema Kimdir?

Diamond Tema’nın Asrın Tok ve Fikret Çetin’le olan tartışmaları sosyal medyada büyük bir ses getirdi. Hatta son zamanların en çok tıklanan videolarından biri oldu. Bu nedenle birçok insan Diamond Tema kimdir sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

Diamond Tema yaklaşık 5 yıldır Youtube’da yaptığı yayınlarla tanınan ünlü bir isimdir. Diamond Tema’nın gerçek adının Diamant Tema ya da Diyamat Tema olduğu bilinmektedir.

Önerilen Haber: Asrın Tok Kimdir? Kaç Yaşında? Ne Mezunu? Hangi Partide?

Diamond Tema Kimdir 1

Diamond Tema Nereli? Kaç Yaşında?

Diamond Tema 1994 yılında Arnavutluk’ta dünyaya gelmiştir. Günümüzde 30 yaşındadır. Diamond Tema ve ailesi 1996 yılında Türkiye’ye taşınmış ve yaşamını burada sürdürmüştür. Şu anda Türkiye’de yaşamadığı bilinmektedir.

Soyadı benzerliği nedeniyle Diamond Tema’nın babası kim merak edilmektedir. Diamond Tema’nın babasının oyuncu Muzaffer Tema olduğu zannedilse de bu bilgi gerçeği yansıtmamaktadır. Diamond Tema’nın babasının adı Bardhyl Tema’dır.

Diamond Tema’nın memleketi hakkındaki açıklaması ise şu şekildedir:

“Çift vatandaşım. Hem Arnavutluk hem de Türk pasaportum var. 3-4 yaşımdan beri Türkiye'de olduğumdan sorduklarında 'Türküm' diyorum. Zira Türkiye'de okudum, Türkiye'de askere gittim. Türkiye'yi vatan belledim. Annem-babam Arnavut. Tüm sülalem Arnavut.”

Diamond Tema Dini Ne?

Diamond Tema Müslüman bir ailede büyüdüğünü ve dininin eskiden İslam olduğunu açıklamıştır. Ancak günümüzde inancının Agnostisizm ve Septizm arasında olduğunu söylemektedir.

Diamond Tema Kimdir 3

Evin temizliğini belediye personeli yaptı Evin temizliğini belediye personeli yaptı

Diamond Tema Ne İş Yapıyor?

Diamond Tema kimdir sorusunun yanında ne mezunu olduğu da merak edilmektedir. Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe bölümünde okuyan Diamond Tema bu bölümü yarıda bırakmıştır. Ardından Radyo ve Televizyon bölümüne geçiş yaparak kariyerini bu alanda ilerletmiştir.

Askerlik görevini 2014 yılında Şırnak’ta tamamlamıştır. Askerliğin ardından kameraman olarak sektöre adım atmıştır. Bir süre belgesel kameramanlığı yapan Diamond Tema, ardından yerel televizyon kanalında çalışmaya başlamıştır.

Diamond Tema 2019 yılından bu yana sosyal medyada din, felsefe, bilim ve tarih gibi konular üzerine içerik üretmektedir. Günümüzde Youtube’da yayınlar yapmaya devam etmektedir.

Diamond Tema mesleğinin yanı sıra kaç dil bildiği de araştırılmaktadır. Diamond Tema İngilizce, İtalyanca, Yunanca, Arnavutça ve Türkçe konuşabilmektedir.

Diamond Tema Kitapları

Youtube’daki yayınlarıyla tanınan Diamond Tema aynı zamanda yazarlık da yapmaktadır. Diamond Tema’nın ilk ve şu anlık tek kitabı Agnostisizm ve İlahi Tragedya’dır. Tema bu kitabı 2022 yılında yayınlamıştır.

Diamond Tema Oynadığı Diziler ve Filmler

Diamond Tema medya sektöründe yer alması nedeniyle birçok dizi ve filmde figüran olarak rol almıştır.

Diamond Tema’nın rol aldığı dizi ve filmler aşağıdaki gibidir:

  • Bodrum Hakimi (2005)
  • Yemin (2006)
  • Gelinim Üzülmesin (2004)
  • Şahitler Kayası
  • 4N1K (2018)
  • Kanatsız Kuşlar (2017)
  • Her Yerde Sen (2019)
  • Söz  (2019)
  • Leke (2019)
  • Gülperi (2018)
  • Savaşcı (2017)

Diamond Tema Kimdir 4

Diamond Tema Evli Mi? Eşi Kim?

Diamond Tema kimdir sorusu beraberinde özel hayatı da araştırılmaktadır. Diamond Tema’nın Seher Kurt ile evli olduğu bilinmektedir.

Diamond Tema Kimdir 2

Diamond Tema Olayı Nedir?

Diamond Tema ve Asrın Tok olayının ardından T.C. Adalet Bakanlığı Diamond Tema için yakalama kararı çıkarıldığını açıklamıştır. Diamond Tema’nın konuyla ilgili açıklaması işe aşağıdaki gibidir:

“Aslında okuduğum şey ayet bile değil, Diyanet İşleri’nin basıp yayımladığı ve ‘sahih’ yani gerçek; şaibesiz kabul edilen hadislerin yer aldığı bir kitaptan, Hazreti Muhammed’in Hazreti Ayşe ile evliliği ile ilgili bir bölümü gösterip ‘Bu sana ahlaklı geliyor mu? Bana gelmiyor’ dedim. Ve hukuken bunu demek suç değil. Dinen de benim uydurduğum bir şey yok ortada. Nurettin Yıldız gibi birçok Arapça bilen ve İslam konusunda âlim kabul edilen insan da bunun doğru olduğunu savunuyor. Ama onlar Müslüman oldukları için konu unutulabiliyor. Bense dinsiz olduğumdan dolayı susturulmak isteniyorum. Mesele bu kadar basit aslında.”

Muhabir: Özkan Çelik