Bugün, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü mü? Merak edenler için Recep Tayyip Erdoğan'ın kaç yaşında olduğu ve doğum tarihi hakkındaki detaylar...

Recep Tayyip Erdoğan Kaç Yaşında?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat 1954 yılında İstanbul'da doğdu. Dolayısıyla, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum günüdür ve 70 yaşına girmiştir.  

İlköğrenimini Kasımpaşa Piyale İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1973 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinde yazan bilgilere göre üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde tamamlayan Erdoğan, 1981 yılında mezun oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Siyasete Ne Zaman Girdi?

Gençlik yıllarından itibaren siyasetle iç içe olan Erdoğan, MSP Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığı ve İstanbul İl Başkanlığı gibi görevlerde bulunurken 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Erdoğan Ne Zaman Başbakan Oldu?

2001 yılında AK Parti'yi kurarak genel başkanlığa getirildi ve Türkiye'nin siyasi arenasında etkili bir rol oynamaya başladı. Erdoğan, 2003 yılında Türkiye'nin Başbakanı oldu ve ülkenin birçok alanda önemli reformlara imza attı. 2014 yılında Türkiye'nin ilk doğrudan halk oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı oldu ve 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı olarak görevine başladı. Evli ve dört çocuk babası olan Erdoğan, Türk siyasetinde önemli bir figür olarak tanınmaktadır. 

Muhabir: Özkan ÇELİK