Güney Kore'de yapay zeka teknolojisiyle oluşturulan sahte cinsel içerikli görüntüler, okullarda büyük bir skandala yol açtı. Yıl başından itibaren bildirilen 434 deepfake vakası, hem reşit olmayan öğrenciler hem de öğretmenleri etkileyerek ciddi bir infiale neden oldu. Yonhap’ın haberine göre, Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelindeki okullardan gelen bu vakalar hakkında detaylı veriler paylaşıldı.

Güney Kore Eğitim Bakanlığı'nın raporuna göre, bu yıl bildirilen vakaların 243'ü liselerde, 179'u ortaokullarda ve 12'si ilkokullarda gerçekleşti. Toplamda 617 kişiyi etkileyen bu olaylardan 350'si hakkında soruşturma başlatıldı. Deepfake teknolojisiyle oluşturulan bu sahte içerikler, hem öğrenciler hem de öğretmenler arasında ciddi bir güvenlik ve mahremiyet sorunu yaratmış durumda.


Güney Kore Savunma Bakanlığı, 24 askeri personelin bu olaylarda mağdur olduğunu duyurdu. Savunma Bakanlığı, benzer suçların önlenmesi amacıyla farkındalık yaratıcı eğitim programları başlattı. Ayrıca, askeri personel ve bakanlık yetkililerinin fotoğraflarının sahte içerikler üretmek amacıyla kullanılabileceği endişesi nedeniyle, bu fotoğrafların kurum içi iletişim ağından kaldırıldığı ve yalnızca yetkili kişilerin erişimine açık olacağı belirtildi.


Ülkede, okul ve üniversitelerle bağlantılı bazı sohbet gruplarında, çoğunluğunu kadın ve kız çocuklarının oluşturduğu birçok mağdurun deepfake teknolojisi ile manipüle edilen ses ve görüntülerinin yayıldığı tespit edildi. Ulusal Soruşturma Ofisi Başkanı Woo Jong-soo, bu görüntülerin yayıldığı Telegram platformuna karşı "suça yataklık etme" gerekçesiyle ön soruşturma açıldığını bildirdi.

Dünya devi harekete geçti! Çalışma modeli değişiyor! Dünya devi harekete geçti! Çalışma modeli değişiyor!

Kaynak: AA