Son dönemde altın fiyatlarında beklenmedik düşüşler yaşanırken, yatırımcılar arasında panik havası oluştu. Yatırımcılar ekonomistlerin tahminlerini büyük bir merakla takip ederken bir açıklama da İslam Memiş’ten geldi. Söylediklerinin bir yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan Memiş, yılın ikinci yarısında anlık fiyat yükselişlerinin yaşanabileceğini belirtti. İşte İslam Memiş’ten açıklamalar…

İSLAM MEMİŞ’TEN YENİ TAHMİNLER GELDİ

İslam Memiş, katıldığı televizyon programı ve sosyal medya hesapları üzerinden altın piyasalarının geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı açıklamalarda özellikle önümüzdeki dönemde altın fiyatlarında artış beklentilerini dile getirdi.

Altın fiyatlarının mevcut seviyelerinden yükselmesini beklediğini ifade eden Memiş şöyle konuştu:

“2600 ve devamında bu seviyenin üstüne çıkabilir. Her ne kadar Fed başta olmak üzere merkez bankaları faiz indiriminde aceleci olunmayacağını ifade etse de ben buna inanmıyorum. Faiz indirimleri ons altını pozitif bekleyecektir.

Jeopolitik riskler konusunda da ben risklere açığım. Merkez bankalarının politikalarında bekle-gör uygulanacak. Bekledikleri enflasyon rakamlarının da kalıcı olmayacağını düşünüyorum. Bu etken de altın fiyatlarını pozitif etkileyebilir.

TCMB'nin de içinde bulunduğu merkez bankalarının altına talepleri de var. Bu da fiyatlara yansıyor. 2300-2350 dolar aralığında bir ons altın var. Tekrar yukarı yönlü hareketler gözlemliyoruz. Bu haftaki bant aralığı yukarıda söylediğim gibi.”

“ANLIK YÜKSELİŞLER OLABİLİR”

Yılın ikinci yarısını işaret ederek anlık yükselişlerin olabileceğini belirten Memiş,  “Anlık sert yükselişlere karşı yatırımcı duyarlı olmalı. İlk hedef noktası 2600 dolar seviyesi 3. çeyrekte. Bu sürpriz olmaz. Negatif etkileşimde ise baskılanırsa başta Fed'in faiz artırımı süreciyle ilgili şahin tonda açıklamalar yapması lazım. Gerilimler yaşanmaması lazım. Barış söylemlerinin yaşanması lazım. Enflasyon tarafında da merkez bankalarının hedeflediği rakamların gerçekleşmesi lazım. Bunlar olursa altında baskılanma devam edebilir ama şu anda düşüşe neden olacak bir etken yok. Altın tarafında yılın ikinci yarısında 2600 dolar bence geçerli. Düşüşler de birer alım fırsatı.” dedi

Migros kırmızı et fiyatları indirime girdi! Migros kırmızı et fiyatları indirime girdi!

ALTIN ALINMALI MI SATILMALI MI?

Memiş, X hesabı üzerinden bir kullanıcının “Altın almak mı lazım satmak mı lazım?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bizim işimiz almak. Bizim bıraktıklarımız satacak. Önemli olan kişinin yaşlılığına ne kadar yatırım yaptığı.”

Kaynak: Haber Merkezi